Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marinált erdei gomba

Marinált erdei gomba
Marinált erdei gomba
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A júniusi esőzéseket követően igen bőséges volt a gombatermés felénk. Akkor készült ez a remek marinált erdei gomba.

Az őszi esőzéseket követően ismét számíthatunk gombatermésre, ezért aki szeretné kipróbálni a marinált erdei gombát, most megteheti. :)

hozzávalók / 4 adag

A gombához

  • 80 dkg gomba (erdei, tetszés szerint vegyesen galamb, őzláb, róka, vargánya stb.)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Az ecetes-fűszeres léhez

ajánlat

Változatosan fogyaszthatjuk, kínálhatjuk előételként, húsokhoz, pirítóshoz, kinek hogy tetszik.

Hűvös helyen 1 hónapig eltartható, felbontás után hűtőben tároljuk és 1 héten belül fogyasszuk el.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk, a közepes méretűeket hosszában, szárastól félbevágjuk, a nagyobbak szárát levágjuk, és a gombafejeket daraboljuk. Alaposan megmossuk, és lecsöpögtetjük őket. Meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymát.
  2. Sütőtálba öntjük, és 20-25 percig sütjük. 
  3. Az ecetes-fűszeres lé hozzávalóit összekeverjük és felmelegítjük.
  4. A sült gombákat a karikára vágott citrommal, a kaporral, a kakukkfűvel, paprikával üvegekbe rétegezzük, felöntjük lével és annyi olívaolajjal, hogy elfedje a levet.
  5. Lezárjuk, és miután kihűlt, hűvös helyen tároljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 136
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

gomba marinálva, marinált gomba, erdei gomba marinálva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

199
gomba 80 dkg
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 dl
fehérbor 0.5 dl
bors 1 tk
víz 2 dl
2 tk
cukor 2 teáskanál
citrom 1 db
fokhagyma 1 fej
kapor 1 csokor
kakukkfű 4 szál
olívaolaj 2 ek
paprika 2 közepes db