r
Nosalty Logó

Tandoori csirke 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tandoori csirke 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1797 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 299 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7924.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    5424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1797 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    854 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét lebőrözzük. Ha combot is teszünk bele, akkor a csont mellett kissé bevágjuk, hogy gyorsabban átsüljön. A csirkemell filét, ha vastag, két szeletre vágjuk (ne legyen túl vékony, mert akkor kiszárad).
  2. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, és a csirkével összeforgatjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy pácolódjanak. Jól záródó edényt használjunk, ne legyen az egész hűtőnk "indiai" illatú :o).
  3. Másnap egy nagyobb, peremes tepsibe tesszük (a páclével együtt), és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
  4. Kb. 1 órát sütjük így lefedve. Én hideg sütőbe tettem, tehát ha előmelegítjük, akkor kevesebb is elég. Javaslom, hogy szurkáljuk meg, és akkor érezni, hogy megpuhult-e.
  5. Ha már puha, akkor levesszük a fóliát, és felcsavarjuk maximumra a sütőt, megpirítjuk, és egyúttal be is sűrűsödik a "szaftja".
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 38482
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 12.

Ajánló

Mi barnarizzsel ettük, de szerintem tésztával is ugyanolyan finom lehet. Nálunk ment hozzá savanyúság (savanyított olíva, fokhagyma, valamint csalamádé), de ugye ez ízlések és pofonok...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régóta szemezek ezzel a recepttel, és mivel a család imádja az egzotikus ízeket, éppen ideje volt, hogy kipróbáljam. Több helyen keresgéltem, és a sokféle receptből lett ez a változat. Hát mit mondjak, nem bántam meg, egyszerűen isteni lett. A fiam szerint idén ez volt a legjobb ebéd :o). (Bár ezt mintha hallottam volna már mostanában :o).)  

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Most pácolódik, kiváncsian várom az eredményt:)!

villers

Tuti, hogy jó lesz!!!

Törölt felhasználó

Beszámolok, ha kész:)....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek