Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves Mercedes konyhájából

Marhahúsleves Mercedes konyhájából
Marhahúsleves Mercedes konyhájából
370 perc / előkészület: 10 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húslevesek királya nálunk. Nincs is jobb egy tartalmas, finom marhahúslevesnél, egy esős, hűvösebb napon, mint amikor utoljára készítettem el ezt a levest. Valahogy késztetést érzek ilyen depressziós napokon egy igazi húsleves elkészítésére, mindig jókedvre derít, megnyugtatja a lelkemet.:) A Nagymamám készítette valahogy így.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felteszük 3 liter hideg  vizbe főni, felforraljuk, lehabozzuk, a velős csontok mindkét végét besózzuk, majd a leveshez adjuk, még egyet forralunk rajta, levesszük takarékra, addig szedegetjük le a habot, míg tiszta nem lesz a leves.
  2. Fedő nélkül főzzük 2,5 órán át. Közben figyeljük, hogy a habot mindig távolítsuk el a leves tetejéről.
  3. A petrezselymet félretesszük, azzal a már kész levest szoktam meghinteni. A leveszölségeket megtisztítjuk, én egyben hagyva teszem a levesbe, sóval, a kétféle borssal és a sáfránnyal ízesítjük.
  4. További 3-3,5 órán át gyöngyözve készre főzzük a levest. Amikor megpuhult a zöldség és a hús is, kivesszük a levesből, felszeleteljük.
  5. A kész levest egy szűrőn át mégegyszer leszűrjük. Cérnametélttel, gyufatésztával, eperlevéllel vagy grízgaluskával tálaljuk. Friss, aprított petrezselyemmel meghintjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 889
elküldve: 10
receptkönyvben: 198
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves gazdagon, húsleves marhából, nagyi húslevese

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DepecheAndi
DepecheAndi / DepecheAndi Thu, 2019-02-14 13:48

Gyönyörű leves, de most már kezdek megbolondulni a sok húsleves recepttől, ami az interneten van. Sok helyen írják, hogy tilos forralni a levest, ebben a receptben viszont az elején forralni kell. Fene tudja már, hogy mitévő legyek :D

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2016-09-14 23:49

Na ez már leves. Gratulálok. Vettem a fáradtságot és minden marhahúslevest végig olvastam. Az egyik a legjobbak között.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Mon, 2013-03-18 13:04

Kedves Mercedes!Mindig öröm számomra,ha egy jó receptre találok itt!Ez az!Fogadd gratulációmat.

Üdv:Tarackos

249
marhahús 1 kg
marha velőscsont 50 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
karalábé 0.5 db
kelkáposzta 1 kis db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 db
fekete bors 10 szem
szegfűbors 3 csipet
sáfrány 1 csipet
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 3 l