Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha alaplé witch konyhájából

Marha alaplé witch konyhájából
Marha alaplé witch konyhájából
400 perc / előkészület: 10 perc főzés: 300 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy finom marhagombóc receptet, amihez marha alaplé kell csak, semmi más. Ezért gondoltam, hogy akkor az is házi készítésű legyen inkább. Ez Emeril receptje, mert itt a NoSalty-n nem találtam. Ha valakinek van magyar változata, azt is szívesen kipróbálnám.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a csontokat rakjuk egy olyan tepsibe, amit a tűzhelyen és a sütőben egyaránt tudunk használni. Toljuk a sütőbe, és süssük egy órát.
  2. Vegyük ki a tepsit, kenjük meg a csontokat a sűrített paradicsommal. Rakjuk mellé a felaprított hagymát, zellert meg sárgarépát. Süssük további 30 percig. Ha a hagyma feketére sül, ne ijedjünk meg, úgy lesz jó. (Én is csak azért nem kaptam infarktust, mert Kornél csirkehúsleves receptjénél olvastam, hogy olyannak kell lennie.)
  3. Öntsük az egészet egy fazékba. A tepsibe öntsük bele a vörösbort, és a tűzhelyen, kis lángon kapargassuk fel a lesült finomságot. Ezt is öntsük a fazékba a három liter víz társaságában. Ízesítsük a szemes borssal, fokhagymával, babérlevéllel meg a kakukkfűvel. Miután felforrt, kis lángon főzzük 4-5 órát.
  4. Sűrű gézen keresztül szűrjük le. A zsírt a tetejéről vagy kanalazzuk le, illetve hűtőbe rakva, amikor megdermed, szedjük le.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 39x28x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 907
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vörösboros húsalaplé, marhahúsos alaplé, alaplé marhahúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

34
marhacsont 1.5 kg
sűrített paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
vörösbor 2.5 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 3 db
kakukkfű 0.5 teáskanál
víz 3 l