r
Nosalty Logó

Marha alaplé witch konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Marha alaplé witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 8 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2397 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 34 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    3561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 412 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    554 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 8 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a csontokat rakjuk egy olyan tepsibe, amit a tűzhelyen és a sütőben egyaránt tudunk használni. Toljuk a sütőbe, és süssük egy órát.
  2. Vegyük ki a tepsit, kenjük meg a csontokat a sűrített paradicsommal. Rakjuk mellé a felaprított hagymát, zellert meg sárgarépát. Süssük további 30 percig. Ha a hagyma feketére sül, ne ijedjünk meg, úgy lesz jó. (Én is csak azért nem kaptam infarktust, mert Kornél csirkehúsleves receptjénél olvastam, hogy olyannak kell lennie.)
  3. Öntsük az egészet egy fazékba. A tepsibe öntsük bele a vörösbort, és a tűzhelyen, kis lángon kapargassuk fel a lesült finomságot. Ezt is öntsük a fazékba a három liter víz társaságában. Ízesítsük a szemes borssal, fokhagymával, babérlevéllel meg a kakukkfűvel. Miután felforrt, kis lángon főzzük 4-5 órát.
  4. Sűrű gézen keresztül szűrjük le. A zsírt a tetejéről vagy kanalazzuk le, illetve hűtőbe rakva, amikor megdermed, szedjük le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 39x28x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4535
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam egy finom marhagombóc receptet, amihez marha alaplé kell csak, semmi más. Ezért gondoltam, hogy akkor az is házi készítésű legyen inkább. Ez Emeril receptje, mert itt a NoSalty-n nem találtam. Ha valakinek van magyar változata, azt is szívesen kipróbálnám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek