Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér marha alaplé

Fehér marha alaplé
Fehér marha alaplé
315 perc / előkészület: 15 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyszerű alaplé - nem kell vele semmit csinálnunk, magában elfő, és ha mindig van belőle a mélyhűtőben, nem kell kockákat használnunk.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A velőt, ha elkészült, egy kis pirítóson nyugodtan tegyük magunkévá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúst megmossuk a csonttal együtt. A velőscsont végét bedörzsöljük sóval.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük, és ráöntünk 5-6 liter hideg vizet.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot, kis lángon felforraljuk (ez egy jó óra lesz), leszűrjük róla a habot.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeket és a petrezselymet, majd kis lángon jó 4 órán át gyöngyöztetjük.
  5. Ha kész, leszűrjük, és a levest pedig lefagyasztjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alaplé marhából, hús alaplé

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

242
marha velőscsont 3 db
marhafartő 1.5 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 fej
petrezselyem 1 csokor
bors 7 szem
babérlevél 3 db
víz 5 l