r
Nosalty Logó

Margaréta - gyors tojásos reggeli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Margaréta - gyors tojásos reggeli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 749 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5932.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    2973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 237 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bagettet 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret.
  2. A bagettdarabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét kanállal benyomjuk, hogy egy kis mélyedés legyen.
  3. A mélyedésekbe beletörünk egy-egy tojást, vigyázva, hogy a sárga ép maradjon.
  4. Fűszerezzük, reszelt sajtot szórunk rá és kevés vajat teszünk a tetejére.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojás megalvad.
  6. Miután kivettük a sütőből, tejföllel meglocsoljuk. Friss zöldséggel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1458
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 126464
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

A másik verzió: Mélyebben benyomom a kenyér belsejét, és megtöltöm a következő keverékkel: 5 dkg. juh- vagy tehéntúró, egy szál zöldhagyma, 1 ek tejföl, 50 g apró kockára vágott sonka vagy 2 szál karikára vágott virsli. Ezt a keveréket belerakom a mélyedésekbe. Erre teszem a tojásokat. Vigyázzunk, hogy a bagett felső peremét is jól locsoljuk meg a tejjel, mert hamarább pirul meg, mint ahogy megsül  a tojás. Reggelire és vacsorára is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Margaréta - gyors tojásos reggeli
Csiki Piroska 230 recept

Mindig dupla adagot készítek, felét a megadott recept szerint. A másik felét az ajánlatban megadott recept szerint. Az ötlet egy helyi üzlet reklám lapjából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!