r
Nosalty Logó

Maradék sertéssült felhasználása

AxXx
Maradék sertéssült felhasználása
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

678
Kalória
32.4g
Fehérje
39.7g
Szénhidrát
43g
Zsír
290.7g
Víz
210.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    2129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízbe feltesszük főni.
  2. Megtisztítjuk, és felkarikázzuk a vöröshagymát.
  3. Feldaraboljuk füstöltszalonnát és a sült húst, a sült kolbászt.
  4. Egy kanál zsírt felolvasztunk, rádobjuk a szalonnát, kicsit sütjük, majd rádobjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a sülthúst, kolbászt és a megfőtt burgonyát.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, a lehető legnagyobb lángon kissé megpirítjuk.
  7. Kevés olajon vagy zsíron tükörtojást sütünk.
  8. A kész ételt tányérra szedjük, minden adag tetejére teszünk egy-egy tükörtojást. Kevés pirospaprikával megszórjuk, forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A hétvégén disznót vágtunk, a vendégseregnek jócskán sütöttünk sertésoldalast, tarját, friss házikolbászt, hurkát. A húsokból elég sok megmaradt, kidobni sajnáltam volna, így egy tiroli étel receptjét kölcsönvéve, alkottam meg ezt az egytálételt. Meglepően finom lett!

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...