r
Nosalty Logó

Lapocka lassan sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Lapocka lassan sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 8340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    604.7 g

Zsír

  • Összesen
    629.9 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11040.4 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    900 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    6453 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2450 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    2134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 8340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük.
  2. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk (az alatta lévő zsíros réteggel együtt), mintha egy szeletet le akarnánk vágni belőle, de ne vágjuk végig. Ez lesz a fokhagymának a takarója, hogy ne égjen meg.
  3. Fordítsuk meg, és az alját alaposan sózzuk, borsozzuk, ne sajnáljuk!
  4. Helyezzük bele egy vékonyan kizsírozott tepsibe, a fűszerezett felével lefele. Hajtsuk fel a takarót, és egy hegyes, éles késsel vágjunk mélyedéseket a húsba, amibe belenyomkodjuk a félbevágott gerezdeket.
  5. Ezután kenjük be a fokhagymakrémmel, de azzal számolva, hogy a takaró zsugorodni fog sütés közben, és ott megéghet. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk, hajtsuk vissza a takarót, és azt a réteget szintén fűszerezzük. Tépjünk le egy darab alufóliát, vékonyan kenjük be zsírral vagy olajjal, ha ez kimarad, a bőrke rész hozzáragad.
  6. Forró sütőbe rakva 2,5 óráig sütjük. A fóliát levéve további 2,5-3 órát sütjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, félóránként nézzünk rá, hogy minden rendben van vagy sem.
  7. Amikor szép piros és kopogós a teteje, akkor van kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 330 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 544
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 269
  • Össznézettség: 137786
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Ajánló

Családi, baráti összejövetelre, mert ez irdatlan mennyiségű hús.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha ezt a húst nem a sütőben sütöttem volna, hanem a kinti grillen, akkor ez lenne a barbecue receptje, mert a lassú sütést értik az alatt. A pár perces sütés pedig a grillezés. De az igazi barbecue akár 8-10 óráig is készülhet. Az így sütött hús kívül ropogós, és szeletelni lehetetlen, mert a belseje olyan puha, hogy amikor a kés hozzáér, leomlik a csontról. Ebből készítenek egy igen kedvelt szendvicset is, amihez a húst két villával szálasra széthúzgálják, elkeverik barbecue szósszal. Hamburger zsemlében, ropogós káposztasalátával megkoronázva tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek