r
Nosalty Logó

Lapocka lassan sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Lapocka lassan sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 8340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    604.7 g

Zsír

  • Összesen
    629.9 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11040.4 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    900 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    6453 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2450 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    2134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 8340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük.
  2. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk (az alatta lévő zsíros réteggel együtt), mintha egy szeletet le akarnánk vágni belőle, de ne vágjuk végig. Ez lesz a fokhagymának a takarója, hogy ne égjen meg.
  3. Fordítsuk meg, és az alját alaposan sózzuk, borsozzuk, ne sajnáljuk!
  4. Helyezzük bele egy vékonyan kizsírozott tepsibe, a fűszerezett felével lefele. Hajtsuk fel a takarót, és egy hegyes, éles késsel vágjunk mélyedéseket a húsba, amibe belenyomkodjuk a félbevágott gerezdeket.
  5. Ezután kenjük be a fokhagymakrémmel, de azzal számolva, hogy a takaró zsugorodni fog sütés közben, és ott megéghet. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk, hajtsuk vissza a takarót, és azt a réteget szintén fűszerezzük. Tépjünk le egy darab alufóliát, vékonyan kenjük be zsírral vagy olajjal, ha ez kimarad, a bőrke rész hozzáragad.
  6. Forró sütőbe rakva 2,5 óráig sütjük. A fóliát levéve további 2,5-3 órát sütjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, félóránként nézzünk rá, hogy minden rendben van vagy sem.
  7. Amikor szép piros és kopogós a teteje, akkor van kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 330 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 298
  • Össznézettség: 126443
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Ajánló

Családi, baráti összejövetelre, mert ez irdatlan mennyiségű hús.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha ezt a húst nem a sütőben sütöttem volna, hanem a kinti grillen, akkor ez lenne a barbecue receptje, mert a lassú sütést értik az alatt. A pár perces sütés pedig a grillezés. De az igazi barbecue akár 8-10 óráig is készülhet. Az így sütött hús kívül ropogós, és szeletelni lehetetlen, mert a belseje olyan puha, hogy amikor a kés hozzáér, leomlik a csontról. Ebből készítenek egy igen kedvelt szendvicset is, amihez a húst két villával szálasra széthúzgálják, elkeverik barbecue szósszal. Hamburger zsemlében, ropogós káposztasalátával megkoronázva tálalják.

Hozzászólások (7)

Marti48

Kedves Witch, ne vigyel kisertesbe! Gyönyörü, es talan meg finomabb, mint gyönyörü!!! Gratulalok ehez a kis mestermühöz! Marti:)

witch

Koszonom szepen kedves Marti! udv:witch

Éva-Anyóca

hááát, most így hirtelen, csak úgy ránézésre, éjfél el?tt pár perccel, nagyon éhes lettem....:) el fogom készíteni, na nem most mindjárt, de muszáj, csodás finom husi.......a fiam szerint nincs étel hús nélkül,...szerintem van,....de most hirtelen én is ezt mondtam :) Éva-Anyóca

witch

Egyetertek a fiaddal, pedig en ugy nottem fel, hogy hus csak vasarnap meg unnepnap volt az asztalon. Most meg hust ennek hussal es nem is en vagyok az oroszlan hanem a parom. :o) udv:witch

kökény

Kedves Witch, ha fele ekkora húsdarabot szeretnék megsütni, akkor hogy alakulnak a sütési id?k? üdv, Kökény

witch

Lefoliazva 1 orat, folia nelkul 1-1,5 orat, amig szep piros nem lesz. Amiert a boros-zsiros resz van felul, igy locsolgatni sem kell. Esetleg, ha van fedeles vaslabasod, akkor keszitsd el abban. En legutobb ugy sutottem es szinte hihetetlen, mennyivel finomabb. udv:witch

mama44

Nem értem! A lassú sütés (konfitálás) a lényege az alacsony h?mérséklet kb. 150 °C. Húst sütni forró tehát 250° C fokon négy órán keresztül, maga a halál már a húsra értve, ami 3 kg . Ez az én tapasztalatom.

witch

Ez nem konfitalas es nem is 250 C-on, nem tudom hol latod azt? Ha a 180 C tul soknak talalod (az en sutomon az a kozepes homerseklet), probald a Te sutodon levo kozepes homersekletet. Azt is tudom, hogy ahany suto, annyi felekeppen sut, igy en nem tudhatom, hogy mase, hogy fog sutni. Ezt mindenkinek ki kell tapasztalni, sajnos. Lehet, hogy nem latszik valami jol a kepen, de a tetejen, meg ezutan a tobb oras sutes utan is, kb. egy ujjnyi zsirreteg maradt a bore alatt, amivel ez a hus sajat magat "locsolta" es ezert nem tud kiszaradni.

Törölt felhasználó

Nem okvetetlenkedni akarok, csak egy ötlet, én úgy szoktam az ilyen "vastagabb" húsoknál, hogy amikor a felfordított húst megszúrom, a fokhagyma el?tt egy mokkáskanál sót teszek a résbe, nagyon jól "átsózza" a húst.

witch

Nagyon koszonom a tippet, ha legkozelebb ilyet sutok, feltetlen kiprobalom!

Törölt felhasználó

a barbecue NEM grillen készül, hanem smoker.ben, t?ztérben lassan izzik a keményfa és ennek a füstjét vezetik a füsstérbe, ahol a hús készül, 110-120 Cfokos füstben sül 10-12órán keresztül, ( sok kg fa! és nem faszén) ami grillrácson,faszénen készül az a grill, gyorsan készül, magasabb h?mérsékleten, a konfitt pedig zsiradékban merítve sütés lassan, alacsonyabb h?mérsékleten, hogy pontosak legyünk :)

witch

Maradjunk annyiban, hogy mindkettonknek igaza van. A mai vilagban csak egy "gugli" kattintasnyira van minden tudomany, ha tenyleg pontosan, pontosak szeretnenk lenni. Legyen szep ested! L?ve, witch

bedett

Kedves Witch :) Még soha nem készítettem semmi ilyesmit, most egy hétvégi családi ebédhez keresek ötleteket. (megjegyzem egyszerre kett?nél több emberre se nagyon f?ztem még...) Ezt a finomságot ha el?z? nap készítem el, megmarad másnapra is a kulináris élmény? (A hagymás-krumplis köretet hogy készítetted hozzá? Mármint meddig volt a süt?ben, hány fokon, volt-e letakarva...) Szép napot! :) Berni

witch

Kedves Berni! Szerencsere a sult husokat el lehet kesziteni elore es hidegen is van olyan finom, mint frissen, melegen. A hagymat meg a krumplit a hus melle rakom es egyutt sutom. Csak jo nagy darabokra kell vagni, a hosszu sutesi ido miatt. Az ilyen receptek amugy nagyon halasak, minden megy a tepsibe egyszerre es intezik a dolgukat a sutoben. Remelem izleni fog mindenkinek, sok sikert a sutkerezeshez! L?ve, witch

bedett

Köszönöm a gyors választ! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek