Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankföldi sertéslapocka

Frankföldi sertéslapocka
Frankföldi sertéslapocka
260 perc / előkészület: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi bajor specialitás Bamberg környékéről. Ha a bőr nem elég ropogós, 5-10 peccel a sütési idő lejárta előtt bekapcsolhatjuk a grillt is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl mélyen a bőrt.
  2. A köményt egy mozsárba tesszük, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a borst, majorannát, szerecsendiót, 1 gerezd fokhagymát, és sűrű pasztává dolgozzuk. A húst (bőr kivétele nélkül) jól bedörzsöljük a fűszeres pasztával, jól zárodó edénybe tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk pácolodni.
  3. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A zellert és a répákat megpucoljuk, mossuk, majd durva kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és mindegyikbe 2-2 szegfűszeget szúrunk.
  4. A húst egy tepsibe rakjuk, a felaprított zöldségeket, a hagymát, 1 gerezd fokhagymát, a rozmaringot és a babérlevelet köré szórjuk. Felöntjük egy kis levessel, és a sütő legalsó sínjére toljuk.
  5. 15 perc múlva a sütőt 150 fokra állítjuk, és további 180 percig sütjük. Mikor látjuk hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró levest, de minden alkalommal csak keveset. Közben locsolgassuk a húst a sült szafttal.
  6. A húst leöntjük a sör felével, további 15 percig sütjük, majd ráöntjük a maradék sört és további 30 percig sütjük.
  7. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk, és 10 percet pihentetjük.
  8. A sült szaftot a zöldségekkel és egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, a zöldségekből valamennyit átpasszírozunk a szitán és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  9. A húst egy éles kés segítségével levágjuk a csontról, majd szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 223
elküldve: 8
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sertéslapocka, bajor sörös sertéslapocka, sörben sült sertéshús fűszeresen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Fri, 2012-08-31 23:43

" A húst (bőr kivétele nélkül) jól bedörzsöljük a fűszeres pasztával, jól zárodó edénybe tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk pácolodni."
Hogy értsem, hogy a bőr kivétele nélkül?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2012-09-05 14:47

Szia, hat ugy, hogy csak a husra a börre ne kerüljön a pasztabol. Üdv. Maria

982
sertéslapocka 1.5 kg
vöröshagyma 2 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 db
szegfűszeg 4 db
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 1 teáskanál
fekete bors 0.5 tk
majoranna 0.5 tk
szerecsendió 1 csipet
rozmaring 1 szál
babérlevél 2 db
1 tk
alaplé 750 ml
barna sör 100 ml