Nosalty Logó

Mantovai hústekercs Mariann konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Mantovai hústekercs Mariann konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3156 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 790 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6870.5 g
  • Cink
    276 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    209 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2031 mg
  • Nátrium
    3051 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 3156 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk.
  2. A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk,borsozzuk.
  3. Beborítjuk egy szelet mortadellával és egy szelet sajttal. Megkenjük a sajtot atúrós keverékkel.
  4. Szorosan feltekerjük a húst, és a hosszú oldalát hústűvel, a rövid oldalát fogpiszkálóval rögzítjük. (Akinek jobban tetszik, zsineggel is körbetekerheti a hústűs-fogpiszkálós megoldás helyett.)
  5. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön átforgatjuk benne a hústekercseket. A 8 tekercsnek el kell férni egy sorban. (Nekem nincs ekkora serpenyőm, így egy nagyobb öntöttvas lábasban készítettem.) Megöntözzük borral, és majdnem elfőzzük a levét.
  6. Közben kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, és a húsra öntjük. Mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Ha tudjuk, tálalás előtt távolítsuk el a hústűket és a fogpiszkálókat. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11621
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Én ezt már elkészítettem dupla adaggal is. Akkor tepsiben sülve készítettem, és úgy is nagyon jól sikerült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lajos Mari 99 Húsétel című könyvében találtam ezt a receptet. Mivel a mortadella elég drága, én sonkával helyettesítettem, de így is nagyon finom volt.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:)

koszider

Én egyszer egy mortadellás recept kapcsán berágtam, és egyszerre vettem eredeti olasz mortadellát és magyar olasz felvágottat. Egymás mellett ettem a kett?t, és állítom, kizárólag méretbeli különbség volt. (A mortadella ugyebár akkora, mint egy lavór.) Nos, nem tudhatom, nyilván mortadella és mortadella között is óriási különbség lehet, de a sima, szupermarketban fellelhet? szerintem nagyon jól helyettesíthet? az olasszal is. (Ett?l meg égnek fog állni egy olasz olvasó haja, de vállalom.) Üdvözöl: Koszider

Marina

Hát én sonkával helyettesítettem, és finom volt. A mortadella tényleg nagyon drága, de lehet, hogy olasz felvágottal is kipróbálom. Köszi: Mariann

Törölt felhasználó

Tetszik a recept, ki fogom probalni, de ricottaval! Mantovaban lakom, de itt nem lehet turot kapni csak ricottat! Mortadellabol nagyon sok fele van (sima, borsos, pisztacias) es izben is lehet kulonbseget talalni, de ha egy etelbe belefozzuk akkor nem annyira erzekelheto az elteres. Ami nagy elteres viszont, hogy itt a felvagottakat hajszal vekonyan szeletelik es a sonkarol, meg a felvagottakrol a kulso zsiros reszt levagjak es kidobjak es csak ezutan szeletelik. Szoval nem a zsirt adjak el! Mariann ha a recept nevere van valami magyarazat miert mantovai, akkor orommel olvasnam, mert en itt nem ismertem eddig ezt a receptet. Erdekesseg! Nem letezik Olaszorszagban "milanoi spaghetti". Anyosom Milanobol van es mondta, hogy ilyen nincs, viszont van milanoi rizs (safranyos)! Ugy tudom elkepzelni a dolgot, hogy valaki egyszer Milanoban evett husos spagettit es ugy beszelt rola otthon, hogy az a milanoi spagetti milyen finom volt... igy terjedhetett el. Persze lehet en tevedek. A receptet koszonom ki fogom probalni.

Marina

Ricottaval is biztos finom lesz, kicsit könnyebb, mint a túró, f?leg, ha igazi mortadellával készíted. A recept nevére nem tudok magyarázatot, én is csak átvettem Lajos Maritól. ? sem ad a nevére magyarázatot, és nem lett volna szép t?lem, ha átnevezem a receptet. Lehet, hogy ? is Mantovában evett ilyet:) Az érdekességeket köszönöm! A milánói spagettit "történetét" nem tudtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek