Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mantovai hústekercs Mariann konyhájából

Mantovai hústekercs Mariann konyhájából
Mantovai hústekercs Mariann konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari 99 Húsétel című könyvében találtam ezt a receptet. Mivel a mortadella elég drága, én sonkával helyettesítettem, de így is nagyon finom volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én ezt már elkészítettem dupla adaggal is. Akkor tepsiben sülve készítettem, és úgy is nagyon jól sikerült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túróhoz hozzáadjuk a kockasajtot és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk.
  2. A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Beborítjuk egy szelet mortadellával és egy szelet sajttal. Megkenjük a sajtot a túrós keverékkel.
  4. Szorosan feltekerjük a húst, és a hosszú oldalát hústűvel, a rövid oldalát fogpiszkálóval rögzítjük. (Akinek jobban tetszik, zsineggel is körbetekerheti a hústűs-fogpiszkálós megoldás helyett.)
  5. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön átforgatjuk benne a hústekercseket. A 8 tekercsnek el kell férni egy sorban. (Nekem nincs ekkora serpenyőm, így egy nagyobb öntöttvas lábasban készítettem.) Megöntözzük borral, és majdnem elfőzzük a levét.
  6. Közben kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, és a húsra öntjük. Mérsékelt tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Ha tudjuk, tálalás előtt távolítsuk el a hústűket és a fogpiszkálókat. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 727
elküldve: 7
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos túróval töltött hús, göngyölt sertéscomb, paradicsomos boros szószban párolt sertéscomb

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fragola
fragola Sun, 2013-03-10 12:36

Tetszik a recept, ki fogom probalni, de ricottaval!
Mantovaban lakom, de itt nem lehet turot kapni csak ricottat! Mortadellabol nagyon sok fele van (sima, borsos, pisztacias) es izben is lehet kulonbseget talalni, de ha egy etelbe belefozzuk akkor nem annyira erzekelheto az elteres.
Ami nagy elteres viszont, hogy itt a felvagottakat hajszal vekonyan szeletelik es a sonkarol, meg a felvagottakrol a kulso zsiros reszt levagjak es kidobjak es csak ezutan szeletelik. Szoval nem a zsirt adjak el!
Mariann ha a recept nevere van valami magyarazat miert mantovai, akkor orommel olvasnam, mert en itt nem ismertem eddig ezt a receptet.
Erdekesseg! Nem letezik Olaszorszagban "milanoi spaghetti". Anyosom Milanobol van es mondta, hogy ilyen nincs, viszont van milanoi rizs (safranyos)! Ugy tudom elkepzelni a dolgot, hogy valaki egyszer Milanoban evett husos spagettit es ugy beszelt rola otthon, hogy az a milanoi spagetti milyen finom volt... igy terjedhetett el. Persze lehet en tevedek.
A receptet koszonom ki fogom probalni.

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Sun, 2013-03-10 18:47

Ricottaval is biztos finom lesz, kicsit könnyebb, mint a túró, főleg, ha igazi mortadellával készíted.
A recept nevére nem tudok magyarázatot, én is csak átvettem Lajos Maritól. Ő sem ad a nevére magyarázatot, és nem lett volna szép tőlem, ha átnevezem a receptet. Lehet, hogy ő is Mantovában evett ilyet:)
Az érdekességeket köszönöm! A milánói spagettit "történetét" nem tudtam.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2013-03-09 01:30

Én egyszer egy mortadellás recept kapcsán berágtam, és egyszerre vettem eredeti olasz mortadellát és magyar olasz felvágottat. Egymás mellett ettem a kettőt, és állítom, kizárólag méretbeli különbség volt. (A mortadella ugyebár akkora, mint egy lavór.) Nos, nem tudhatom, nyilván mortadella és mortadella között is óriási különbség lehet, de a sima, szupermarketban fellelhető szerintem nagyon jól helyettesíthető az olasszal is. (Ettől meg égnek fog állni egy olasz olvasó haja, de vállalom.)
Üdvözöl: Koszider

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Sun, 2013-03-10 00:05

Hát én sonkával helyettesítettem, és finom volt. A mortadella tényleg nagyon drága, de lehet, hogy olasz felvágottal is kipróbálom.
Köszi: Mariann

790
sertéscomb 60 dkg
mortadella 10 dkg
sajt 10 dkg
tehéntúró 10 dkg
krémsajt 30 g
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 dl
vaj 30 g
fehérbor 2 dl
sűrített paradicsom 20 g
leveskocka 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint