r
Nosalty Logó

Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel

Juhász István
Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

1390
Kalória
89.7g
Fehérje
101.2g
Szénhidrát
66.8g
Zsír
412.1g
Víz
429.2g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 1390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 8332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    1256 micro
  • β-karotin
    3644 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2276 micro
Összesen 1390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    538.3 g

Zsír

  • Összesen
    400.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18600.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    2831 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    5623 mg
  • Nátrium
    8629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2472.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4922 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1665 micro
  • Kolin:
    2005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    7538 micro
  • β-karotin
    21863 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    13654 micro
Összesen 8332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Cordon Bleu

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd folpackban kiklopfoljuk a húst. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészítjük a sonkát, lereszeljük a sajtot, majd a hússzeletekre helyezünk 2 szelet sonkát és egy maréknyi sajtot, és szorosan feltekerjük (ha kisebbek a szeletek, akkor érdemes fogpiszkálóval összetűzni, hogy ne nyíljanak szét). Ha kész vagyunk, akkor tálcára helyezzük a roládokat, folpackkal fedjük, majd hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a köreteket.
  3. Kb. 30-40 perc pihentetés után (duplán) bepanírozzuk a húsokat a következőképpen: először lisztben forgatjuk meg, majd sóval felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba, és végül zsemlemorzsában hempergetjük meg a húsokat.
  4. Felhevítjük az olajat egy serpenyőben, és minden oldalát aranybarnára sütjük közepes hőfokozaton (kb. 20 perc).

Zöldköret

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sárgarépát egyforma pici kockákra vágjuk, a kukoricát lehasítjuk a csutkáról, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Mindegyik zöldséget külön kis lábasban pároljuk, így edényenként 5-5 dkg vajat melegítünk, majd beletesszük az adott zöldséget, sózzuk, petrezselymet szórunk rá, esetleg kevés vízzel felöntjük, és kb. 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Míg a hús elkészül, a köreteket melegen tartjuk.

Sonkás rizs

  1. Átmossuk a rizst, szűrőn lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, megmossuk a vöröshagymát felaprítjuk, a sonkát 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Utána hozzáadjuk a sonkát, majd a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük (rizsfajtától függ, de kb. 10-15 perc). Tálalás előtt még fedő alatt pár percig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Korábban csak étteremben fogyasztottuk a Cordon bleut, mert úgy gondoltam, hogy nagyon macerás az elkészítése, ha igényes és finom körettel szeretném tálalni. Ez a recept ezt cáfolja, mert ugyan 2 óra folyamatos munka, viszont a végeredmény sokkal jobb, mint eddig bárhol is ettük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek