Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon nagyon szép karajt tudtam venni. Így a csontból tejfölös zöldbablevest készítettem, és a karajhúsból pedig ezt a finomságot. Hozzá köretnek egy majonézes krumplisalátát készítettem, amit Borbás Marcsi műsorában láttam. A két étel annyira összhangban van, hogy szerintem nagyon-nagyon finom együtt. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 333 kalória van.  

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megtisztítjuk, szárazra törölgetjük. Egy éles késsel a hosszabbik oldal alján kb. 1 centire elkezdjük bevágni, vigyázva, hogy ne vágjuk át, addig vágjuk a húst görgetve, ameddig egy szép nagy szelet lesz belőle. Ekkor kicsit kiklopfoljuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastag legyen. Kívül-belül enyhén megsózzuk (óvatosan a sózással, mert a töltelék és a bacon sós), és megszórjuk borssal.
  2. A tehéntúrót, a juhtúrót, a tejfölt, a megtisztított és lereszelt fokhagymát, a leöblített és alaposan lerázott aprított petrezselymet, a nagy lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot alaposan elkeverjük, borsozzuk. Egyenletesen rákenjük a karajra, és szorosan feltekerjük.
  3. Tepsibe tesszük, és a bacon szeletekkel befedjük úgy, hogy a szalonna szeletek kicsit fedjék egymást. Aláöntünk 5-6 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és 210 fokos sütőben kb. 75 percet sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és további kb. 10-15 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A megsült húst kivesszük a sütőből, és 10 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 457
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt sertéskaraj, sajtos-túrós göngyölt sertéshús, juhtúrós-füstölt sajtos göngyölt sertéskaraj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
sertés rövidkaraj 1.2 kg
tehéntúró 20 dkg
juhtúró 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tejföl 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
víz 5 dl