r
Nosalty Logó

Kolbásszal töltött csirkecomb tarhonya rizottóval Bereznay Tamástól

Gréti
Kolbásszal töltött csirkecomb tarhonya rizottóval Bereznay Tamástól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A rizottóhoz

839
Kalória
38.6g
Fehérje
33.6g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
198.4g
Víz
198.8g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkecombhoz

A rizottóhoz

Összesen 839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkecombhoz

A rizottóhoz

Összesen 3355 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkecombhoz

A rizottóhoz

Összesen 95 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 839 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9555.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    7098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    793.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    7876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4934 micro
Összesen 3355 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A kolbászt egészen apróra vágjuk, összekeverjük a darált csirkecombbal és a finomra vágott snidlinggel. Ízesítjük sóval és kevés fekete borssal.
  2. A csirkecombokat besózzuk. Négy részre osztjuk a tölteléket, és mindegyik csirkecomb közepére teszünk egy adagot belőle. Szorosan feltekerjük, és kevés olajjal megkent alufóliába csomagoljuk.
  3. Ezután a tekercseket tepsibe tesszük, és kevés vizet öntünk alá. 180 fokos sütőben nagyjából 1 óra alatt megpároljuk őket.
  4. Ha elkészültek, a fóliából kicsomagoljuk, és forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk a tekercseket. Tálaláskor középen, átlósan félbevágjuk őket, így tesszük a tarhonya rizottó tetejére.

A rizottóhoz

  1. A tarhonyát bő forrásban lévő alaplében megfőzzük és leszűrjük.
  2. Tálalásnál kevés alaplében felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a felkarikázott újhagymát.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és addig keverjük, míg fel nem olvad. Erős paprikával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Péntektől Bereznay Tamással indul A konyha ördöge magyar adaptációja. Igazi érzelmek, szakácsmesteri valóságshow a TV2 csatornáján. A műsor sajtótájékoztatóján Tamás vezetésével, újságírótársaimmal ezt a finomságot késztettük el.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek