Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött pikáns sertésszelet

Töltött pikáns sertésszelet
Töltött pikáns sertésszelet
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellene valami húsételt főznöm.

Mi van a hűtőben ill. a kamrában?

Ez jött ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk.
  2. Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük.H ústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit.
  3. Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olívaolajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük.
  4. Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog.
  5. A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk.
  6. Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk.
  7. Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt.
  8. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne.
  9. Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti.
  10. A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele.
  11. Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns sertésszelet, uborkás göngyölt sertéshús, göngyölt tarja

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

826
sertéstarja 80 dkg
csemegeuborka 8 db
bacon 8 szelet
fokhagyma 5 gerezd
fehérbor 1 dl
vaj 1 dkg
olívaolaj 2 ek
főzőtejszín 5 dl
mustár 1 ek
majonéz 3 ek
barna cukor 0.5 ek
szerecsendió 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint