r
Nosalty Logó

Baconbe tekert csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Baconbe tekert csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 444 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3554 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 444 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7056.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    3514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3554 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a csirkemelleket konyhakész állapotba hozzuk.
  2. Nagyobb darabokra vágjuk (kb. 6x4 cm-es darabokra), és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tálba egymás mellé rakjuk a csirkemelldarabokat, és olajjal meglocsoljuk.
  4. Lefedjük, és másnapig a hűtőben tároljuk.
  5. Másnap 1-1 szelet baconbe tekerjük a csirkemelldarabokat, és sütőzacskóba tesszük őket.
  6. A sütőzacskó végét bekötjük, és hústűvel megszurkáljuk a zacskót.
  7. 200 fokon, alsó-felső fokozaton 1 órát sütjük, majd körben levágjuk a zacskót, és további 30 percig légkeveréses fokozaton ropogósra pirítjuk. Közben megforgatjuk, hogy a másik oldaluk is piruljon.
  8. Amikor már kellően megpirult, akkor papírtörlővel fedett tányérra helyezzük őket.
  9. Köretként én most petrezselymes burgonyát készítettem mellé, de sült krumplival vagy rizzsel is tálalható. Nagyon jól illik mellé a görög saláta, de a francia saláta is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 7600
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Ez egy kiváló húsétel, amely rendkívül egyszerű, mégis nagyon ízletes. A bacon kívül ropogós, a csirkemell belül puha és omlós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek