r
Nosalty Logó

Mangós csirkemell kardamomos tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Mangós csirkemell kardamomos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2639 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott lilahagymát, majd mikor már üveges, rászórjuk a fűszereket, amivel tovább pirítjuk, és mikor már alaposan illatoznak, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott húst, átsütjük, hogy minden oldalon kifehéredjen.
  2. Folyamatosan adjuk tovább a reszelt gyömbért, a chutneyt, a cukrot, citromot. Kókusztejjel felöntjük, hozzáadjuk a felkockázott mangót, és 8-10 perc alatt fedő alatt összeforraljuk.
  3. A lisztből, tojásból, vízből viszonylag kemény tésztát gyúrunk, beledagasztjuk a szemcsésre őrölt kardamomot. Kinyújtjuk, tagliatellét készítünk belőle. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. Tálaláskor a tészta kupac közepére helyezzük a ragut. Korianderzölddel díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2587
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós csirkemell kardamomos tésztával
Évi néni 1830 recept

Sokféle tésztát készítettem, többek közt ezt a kardamomost is. Kifejezetten indiai fogás mellé terveztem elkészíteni. Nagyon jól kiegészítették egymást.

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek