r
Nosalty Logó

Mangós csirkemell kardamomos tésztával

Évi néni
Mangós csirkemell kardamomos tésztával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

885
Kalória
52.7g
Fehérje
82.6g
Szénhidrátok
45.4g
Zsír
365.2g
Víz
181.7g
Koleszterin
2.9g
Rost
26.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Összesen 146 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 885 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2639 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott lilahagymát, majd mikor már üveges, rászórjuk a fűszereket, amivel tovább pirítjuk, és mikor már alaposan illatoznak, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott húst, átsütjük, hogy minden oldalon kifehéredjen.
  2. Folyamatosan adjuk tovább a reszelt gyömbért, a chutneyt, a cukrot, citromot. Kókusztejjel felöntjük, hozzáadjuk a felkockázott mangót, és 8-10 perc alatt fedő alatt összeforraljuk.
  3. A lisztből, tojásból, vízből viszonylag kemény tésztát gyúrunk, beledagasztjuk a szemcsésre őrölt kardamomot. Kinyújtjuk, tagliatellét készítünk belőle. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. Tálaláskor a tészta kupac közepére helyezzük a ragut. Korianderzölddel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sokféle tésztát készítettem, többek közt ezt a kardamomost is. Kifejezetten indiai fogás mellé terveztem elkészíteni. Nagyon jól kiegészítették egymást.

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...