r
Nosalty Logó

Cukorborsós kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TamásiTündi
Cukorborsós kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1689 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 1689 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket leválasztjuk a csontról, és leszedjük a bőrét is. Felkockázzuk a húst.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis sót is teszünk rá.
  3. Jöhet a felkockázott bacon. A hagymával jól összesütjük.
  4. Rátesszük a kacsamellet és hagyjuk, hogy a leve elfőjön, sőt egy kicsit meg is pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a cukorborsót, és felöntjük vízzel.
  6. Fűszerezzük bazsalikommal és fűszerköménnyel, meg sóval, ha szükséges. Lassú tűzön puhára főzzük. Ha közben lefő a víz, pótoljuk. A lényeg, hogy legyen bő lé, mikor a hús megpuhul.
  7. Amikor megpuhult, akkor kb. 1 dl vízben feloldunk 1 csapott ek. burgonyakeményítőt, és besűrítjük.
  8. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2025
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
TamásiTündi 4 recept

Amikor kacsát akarok sütni, mindig szembesülök egy problémával. A kacsa melle igen száraz hús, ezért ha azt csak natúran megsütöm, mindig megmarad. Senki nem akarja megenni. Ezért találtam ki egy másfajta felhasználását. Bevált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek