Mandulás-meggyzselés túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
13 kcal
A meggyzseléhez
-
42g meggybefőtt30 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
A díszítéshez
-
25 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
A meggyzseléhez
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
600g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4207
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
8.3g tojás10 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.1g mandulaaroma0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
18.8g tehéntúró28 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
A meggyzseléhez
-
18.8g meggybefőtt14 kcal
-
22.5g víz0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
1.9g mandulapehely11 kcal
Összesen
159
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 259.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7219.7 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1333 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.5 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
4207
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.1 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 dkg mandula
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ml mandulaaroma
-
1 kk sütőpor
-
4 ek porcukor
-
1 csipet só
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
40 dkg tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
4 csomag vaníliás cukor
A meggyzseléhez
-
50 dkg meggybefőtt
-
4 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A díszítéshez
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a mandula aromával. (Nem lesz zöld, nem kell félni.)
- A száraz hozzávalókat - mandulaörleményt, lisztet, sütőport és porcukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájához. Alaposan összedolgozzuk.
- A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan az előző masszához keverjük.
- Papírral bélelt formába öntjük, megsütjük előmelegített sütőben. Tűpróba!
- A túrókrémhez a tejfölt összekeverjük a cukorral, reszelt citrom héjával, és felmelegítjük, belekeverjük a zselatint is. Óvatósan, folytonos keverés mellett melegítjük, hogy a zselatin teljesen felolvadjon benne. Nem szabad forralni! Lehűtjük.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral.
- A meggyzseléhez kompótot főzünk, jelen esetben a kész befőtt levét felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, citromhéjat ízesítésnek, a zselatint belekeverjük, és kis lángon, folytonos keverés mellett melegítjük a zselatin felolvadásáig. Ekkor beleborítjuk a meggyet is. Összekeverjük. Hűtjük!
- A vajkrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
- Elkészítjük a tortát: A piskótát nagyon vékonyan megkenjük - a tetejét és oldalát is - vajkrémmel. Körbefóliázzuk dupla, magas fóliával, mintha sütőforma lenne. A vajkrémtől tökéletesen hozzátapad a fólia. Beleöntjük a túrókrémet, nem kell félni, hogy híg, mert keményre dermed. Hűtőbe rakjuk minimum 2 órára. (Én ez idő alatt készítem el a zselét.)
- Ha megdermedt, ráöntjük a zselét, és további 1 órára visszatesszük a hűtőbe. Ha kész, leszedjük a fóliát és az oldalát megszórjuk mandulaforgáccsal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4664
- Feltöltés dátuma: 2011. július 24.
Receptjellemzők
bokine
76 recept
Fél évszázados lettem, így hát készítettem egy saját magam által kigondolt tortát. Azt tudtam, hogy túrótorta lesz, de hogy milyen, az csak menet közben alakult ki. A mandula, meggy és túró párosítás tökéletes lett. Mivel egyszer már megjártam a zseléfixxel, így a főzendő zselatint választottam. Jó döntés volt, tökéletesen kemény lett a torta:).