r
Nosalty Logó

Nigella mandarintortája

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Nigella mandarintortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    1231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1872 micro
Összesen 2919 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandarinokat nagyon alaposan megmossuk, és teljesen puhára főzzük. (Úgy, ahogy van: héjastól, magostól, mindenestől meg kell főzni, teljesen puhára.) Ez jó 2 óra (kuktában 1/2-1 óra).
  2. Hűlni hagyjuk, és amennyire csak lehet, kinyomkodjuk belőlük a vizet.
  3. Robotgéppel összeaprítjuk, de nem teljesen, csak darabosra. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, pár másodpercig keverjük.
  4. Kerek formába öntjük, előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13862
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.

Receptkategóriák

A végeredmény egy nagyon ízletes, szaftos, csupa zamat sütemény.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek