Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulatorta Gonoszka konyhájából

Mandulatorta Gonoszka konyhájából
Mandulatorta Gonoszka konyhájából
79 perc / előkészület: 30 perc főzés: 4 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a hétvégén még két ünnep van, Eszti keresztlányom születés- és névnapján kívül, Tímea sógornőm születésnapja és Dorina unokahúgom névnapja. Tímea sógornőmnek tojáslikőrös tortát készítettem, Dorina unokahúgomnak pedig ezt a 100%-os mandulatortát.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Díszitéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált mandulát a mandulaliszttel és a sütőporral összekeverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat darabonként hozzádolgozzuk, majd a darált mandulás mandulalisztet is beleforgatjuk.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal tűzre tesszük. Mielőtt felforrna, belekeverjük a liszttel elkevert mandulát. Kevergetve besűrítjük, kihűtjük.
  5. A puha vajat habosra keverjük, majd alaposan elkeverjük a mandulás krémmel.
  6. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd rátesszük a fedő tortalapot is, és körbekenjük a tortát.
  7. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a héj nélküli mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Az olvasztott csokoládéval díszítjük a tortát, és megszórjuk a kihűlt pirított mandulával.
  8. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 383
elküldve: 3
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

100%-os mandulatorta, mandulatorta, mandulakrémes torta, mandulatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
tojás 6 db
mandula 20 dkg
mandulaliszt 8 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
mandula 30 dkg
finomliszt 6 dkg
tej 4.5 dl
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 15 dkg
étcsokoládé 5 dkg
mandula 10 dkg