Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás kinder bueno

Mandulás kinder bueno
Mandulás kinder bueno
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a sütemény, amit egyszer ha valaki megkóstol, rabjává válik. Annyira finom, hogy nálunk ez a legeslegfinomabb sütemény. Nincs vele sok munka, csak a betűk tűnnek soknak... Én a felvert tejszínbe 1 kávéskanál habfixálót is szoktam tenni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát.
  2. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval, és a mandula felével, megsütjük.
  3. Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
  4. Elkészítjük a krémet: a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Hozzáadjuk a margarint, és kézi turmix-szal egyneművé verjük.
  5. A krémet kettévesszük. Az egyik részbe belekeverjük a csokiszeleteket, ezt is egyneművé keverjük. Kihűtjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje.
  7. Majd rásimítjuk a barna krémet. Végül erre jön a felvert tejszínhab, aminek a tetejére pár szem pirított mandulát szórunk. Kevés állás után fogyasztható.
  8. Másnapra lesz igazi. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 862
elküldve: 8
receptkönyvben: 507
elkészítve: 8/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
694 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-vaníliás süti, csokis-vaníliás krémes desszert, kinder bueno

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2015-12-23 18:11

Szia!A 6. bejegyzésnél találod a leírást,hogy tejben kell megforgatni.Jó sütést neked!! :-))

Cabriogirl
Cabriogirl Wed, 2015-11-04 08:16

Szia! Szeretném megsütni, viszont a kettes pontál kicsit elakadtam. Azt írod, hogy a tésztába belekeverjük a dió illetve a mandula felét. A recept további pontjaiban nem találom, hogy mi lesz a maradék dió illetve mandula sorsa. :)

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2015-11-04 16:30

Szió!Szerintem meg egyértelmű.Nincs szó,hogy a diót vagy a mandulát a tésztába kell tenni... idézem: "megszórjuk a darabokra vágott dióval, és a mandula felével.."
A sületlen tészta massza tetejét kell MEGSZÓRNI.A mandula másik pirított fele pedig díszítésnek kerül majd a hab tetejére.
Remélem most már minden oké,és sütsz egy szuper sütit!!Sok sikert!! :-))

chokie
chokie Thu, 2014-02-27 22:21

Kétszer ugyanaz a süti 1 évben nem vicces :D
De ennél a sütinél lehet, hogy kivételt teszek... Tán ez lesz a 2., 3 hónapon belül.
Szoktam sütni, elég gyakran...

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-02-28 17:48

Szerintem sem vicces!!Itt is többször kérik tőlem,mert nagyon szeretik. :-)))

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-11-23 17:22

Szerintem egyáltalán nem kerül sokba,esetleg annak tűnik a több alapanyag miatt.Nekem pl ;mindig, minden van idehaza hozzá,kivéve a mandulát kell megvennem.Próbáld ki,mert nem bánod meg!! :-))

Marti777
Marti777 Sun, 2013-03-10 16:34

Szia! Húsvétra szeretném megsütni ezt a sütit, előtte szeretném megkérdezni, hogy dkg-ra mennyi az a 4-5 szelet csoki? És a krémet besűríteni annyit jelent, hogy picit összefőzzük? Bocsi, ha kicsit értetlen vagyok, csak nem szeretném elrontani :) Köszi!

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-03-11 17:41

Üdv!A csoki 5-7 dkg lehet,persze nem befolyásolja ha valamivel több vagy kevesebb.
Igen,mikor majd hozzáöntöd a forró tejhez a pudingos,tojásos,lisztet,egyből észreveszed,hogy elkezd sűrűsödni.Én a vajat is, míg meleg ez a massza, hozzáadom,könnyebb lesz elkeverni,és ha van kézi turmix géped, azzal lesz igazi sima krémed.Sikeres sütést!! :-))

Marti777
Marti777 Mon, 2013-04-01 19:07

Megsütöttem a sütit, nagyon finom lett (már el is fogyott az utolsó morzsáig:) Köszi a receptet és a segítséget! Egyetlen hátránya volt: nekem másfél óráig tartott az elkészítése, de a következő alkalommal már rutinosabb leszek, biztos gyorsabban készen lesz :) Üdv. Márti

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2013-04-03 09:28

Nagyon örülök,hogy ízlett,és jól sikerült!További szép napot! :-))

kardvirág
kardvirág Sun, 2012-07-22 16:31

Szia!
Érdeklődnék hogy milyen csoki szeleteket teszel a krémhez?
Köszönöm!

Macherie
Macherie Wed, 2012-06-27 15:11

Tegnap megcsináltuk...Isteni ez a süti :) Jövőhéten már készíthetem a következő adagot :) Köszi a receptet :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2012-04-10 14:50

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.09. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Szilvi617
Szilvi617 Mon, 2012-04-09 23:57

Szia,
csak egy kérdés. Te milyen kekszet használsz hozzá? Köszönöm. :)

1243
tojásfehérje 6 db
cukor 5 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
dió 2 marék
mandula 10 dkg
nutella 3 ek
háztartási keksz 50 db
tej 2 dl
tej 4 dl
tojássárgája 6 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 3 evőkanál
csokoládé 50 g
margarin 25 dkg
habtejszín 3 dl
mandula 20 g