Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder Bueno szelet

Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc csokim inspirálta ezt a sütit, és az egész családnak ízlett. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótalaphoz:

A krémhez:

Az összeállításhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótalaphoz:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a cukor felével fehéredésig. A fehérjét szintén kemény habbá verjük a cukor másik felével.
  3. Hozzáforgatjuk az átszitált lisztet, sütőport, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  4. Egy kenőkéssel oszlassuk el egyenletesen a tepsin, majd süssük 15 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, és vágjuk félbe.

A krémhez:

  1. A pudingot főzzük meg a tasak utasításai szerint 400 ml tejjel és 100 g cukorral. Takarjuk le fóliával úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz majd darabos. Ezt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A habtejszínt verjük fel a porcukorral és a habfixálóval, majd forgassuk össze a kihűlt pudinggal.

Az összeállításhoz:

  1. Vegyük a piskótalap felét, kenjük meg a nutellával vékonyan, szórjuk meg a mogyoróval. Áztassuk a kekszeket egy pillanatra tejbe, majd a mogyorós rétegre tegyük rá egyenletesen. Erre jön a vaníliakrém, majd a következő piskóta. Ezt ismételjük meg még egyszer, annyi a különbség, hogy a vaníliakrémre már nem kerül piskóta. Tegyük fagyasztóba 1 órára, hogy megdermedjen.
  2. Amikor már megdermedt, olvasszuk fel a két fajta csokit, az étcsokival gyors mozdulatokkal húzzuk át a süti tetejét, majd gyorsan szórjunk rá mogyorót. Ezután csíkozzuk még be a fehér csokival is, hagyjuk megdermedni, és már készen is van!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 77 382
elküldve: 7
receptkönyvben: 381
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

eszti_thecakefactory

Mióta szakács: 2015.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kinder szelet, pudingos nutellás tejszelet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadcic
vadcic Thu, 2017-04-13 22:00

Megsütöttem a piskótát gáztepsiben(méret miatt írom)de ezt képtelenség szétvágni,úgy néz ki ha azt akarom legyen teteje,megint sütnöm kell egyet.A végéről még nem tudok nyilatkozni.

maya53
maya53 Mon, 2017-10-16 21:50

Nem egyértelmű a leírás, nem csoda ha nem értetted meg. Én is így jártam mire rájöttem hogy kell értelmezni az elvágást!!

eszti_thecakefactory
eszti_thecakefactory / eszti_thecakefactory Sat, 2017-04-29 22:20

Üdvözlöm!
Nem úgy gondoltam a félbe vágást,mint egy rendes karika piskótánál.Egyszerűen felosztjuk kétfelé a piskótát. tehát nem egy gáztepsi méret lesz a kész süti, hanem ennek a fele, mivel kettévágjuk. remélem így érthetően írom!

maya53
maya53 Mon, 2017-10-16 21:47

Szerintem nem ártott volna oda írni hogy keresztbe vágjuk nem úgy mint a többi piskótát!!

701
tojás 4 db
cukor 80 g
finomliszt 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 400 ml
cukor 100 g
habtejszín 200 ml
porcukor 2 csapott ek
habfixáló 1 csomag
nutella 5 ek
törökmogyoró 50 g
háztartási keksz 200 g
tej 300 ml
étcsokoládé 180 g
fehér csokoládé 20 g