r
Nosalty Logó

Kinder pingui Györgyi konyhájából

NS
Kinder pingui Györgyi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A bevonathoz

1473
Kalória
24.6g
Fehérje
95g
Szénhidrátok
114.8g
Zsír
168.5g
Víz
502.8g
Koleszterin
7.9g
Rost
61.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A bevonathoz

Összesen 1473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A bevonathoz

Összesen 5905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A bevonathoz

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    459.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3718 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 5905 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
  5. Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.
  6. Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
  7. A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.
  8. Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
  9. Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.
  10. A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot.
  11. Másnap fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ennek a sütinek az elkészítésével már régóta szemezgetek. Nagyon szeretem a bolti változatát. Az interneten böngészgettem a recept után. Rá 2 hétre meggondoltam, hogy elkészítem, de már elfelejtettem, hogy volt a leírás. Gondoltam, nehéz nem lehet az elkészítése, magam elé képzeltem a sütit, és hozzáfogtam. Jó lett nagyon az íze, de kinézetre nem a legjobb. Így még gondolkodnom kell, hogy eredetileg a kinder pingui be van vonva csokimázzal, ez hogy legyen tökéletes.

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...