Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder pingui Györgyi konyhájából

Kinder pingui Györgyi konyhájából
Kinder pingui Györgyi konyhájából
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek az elkészítésével már régóta szemezgetek. Nagyon szeretem a bolti változatát. Az interneten böngészgettem a recept után. Rá 2 hétre meggondoltam, hogy elkészítem, de már elfelejtettem, hogy volt a leírás. Gondoltam, nehéz nem lehet az elkészítése, magam elé képzeltem a sütit, és hozzáfogtam. Jó lett nagyon az íze, de kinézetre nem a legjobb. Így még gondolkodnom kell, hogy eredetileg a kinder pingui be van vonva csokimázzal, ez hogy legyen tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokoládés krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Folyamatosan, lassan keverjük, majd adjuk apránként hozzá a porcukrot, utána a lisztet és a kakaóport.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 2 lapot sütünk belőle.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk.
  5. Belecsurgatjuk a mézet, és elkeverjük.
  6. Az alsó lapot tálcára tesszük, rákenjük a habot, és 10 percre fagyasztóba tesszük.
  7. A 2 tábla csokoládét mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, tejet, olajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.
  8. Majdnem teljesen kihűtjük, rátesszük a tejszínre, és ismét a fagyasztóba tesszük 10 percre.
  9. Amikor megdermedt a csokiréteg, tegyük rá a maradék tejszínt és az utolsó lapot, és tegyük 15 percre a fagyasztóba.
  10. A bevonathoz tűzön összeolvasztjuk a hozzávalókat. A süteményt szeleteljük fel, és a majdnem kihűlt mázba egyenként megmártjuk, és késsel elsimítgatjuk rajta a bevonatot. 
  11. Másnap fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 651
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kinder pingui szelet, tejszínkrémes szelet, kakaós piskóta tejszínes krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1463
tojás 8 db
porcukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 10 g
méz 2 ek
tortabevonó 20 dkg
margarin 10 dkg
tej 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 12.5 dkg
porcukor 3 ek
tej 0.5 dl
rumaroma 2.5 ml