r
Nosalty Logó

Krémes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Krémes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    418.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2776 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 6130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 45 percre.
  2. Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk 20x30 cm-es téglalappá, és sütőpapírral ellátott sütőlemezen, vagy vajazott, lisztezett tepsi hátán, 180 °C fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. Teljesen hűtsük ki.
  3. Az egyik tésztalapra fagylaltkanállal felváltva rakjuk a krém gombócokat, fedjük be a másik lappal, erre is felváltva kanalazzuk rá a maradék krémet, és díszítsük tejszínhabbal. Tegyük hűtőbe, és másnap szeleteljük.

Krém

  1. A pudingokat, a lisztet, a cukrokat, a sót, a tojássárgákat keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, majd a maradék tejjel lassú tűzön állandó keveréssel főzzük sűrűre.
  2. Még forrón vegyük kétfelé a pudingot, és a felébe keverjük bele az apróra tördelt csokoládét. (Ezt addig keverjük, még teljesen el nem olvad a csokoládé.) Mindkét pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajat elosztva habosítsuk bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4948
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Ajánló

Ha fagylaltkanál nincs, akkor a csokoládés krémet simítsuk először a lapra, helyezzük rá a második lapot, kenjük rá a vaníliás krémet, és a tetejét tortadarával szórjuk le.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen nem tudok hirtelen más nevet adni neki, mint Lenyűgöző krémes finomság. Egy külföldi oldalon leltem rá, és rögtön megfogott a fotó...nem beszélve a krémről. Ott Kinder bueno gasztronómiai kihívás volt a neve. Hát én maradnék most egyenlőre ennél a névnél.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?