Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes finomság

Krémes finomság
Krémes finomság
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen nem tudok hirtelen más nevet adni neki, mint Lenyűgöző krémes finomság. Egy külföldi oldalon leltem rá, és rögtön megfogott a fotó...nem beszélve a krémről. Ott Kinder bueno gasztronómiai kihívás volt a neve. Hát én maradnék most egyenlőre ennél a névnél.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ha fagylaltkanál nincs, akkor a csokoládés krémet simítsuk először a lapra, helyezzük rá a második lapot, kenjük rá a vaníliás krémet, és a tetejét tortadarával szórjuk le.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 45 percre.
  2. Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk 20x30 cm-es téglalappá, és sütőpapírral ellátott sütőlemezen, vagy vajazott, lisztezett tepsi hátán, 180 °C fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt süssük készre. Teljesen hűtsük ki.
  3. Az egyik tésztalapra fagylaltkanállal felváltva rakjuk a krém gombócokat, fedjük be a másik lappal, erre is felváltva kanalazzuk rá a maradék krémet, és díszítsük tejszínhabbal. Tegyük hűtőbe, és másnap szeleteljük.

Krém

  1. A pudingokat, a lisztet, a cukrokat, a sót, a tojássárgákat keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, majd a maradék tejjel lassú tűzön állandó keveréssel főzzük sűrűre.
  2. Még forrón vegyük kétfelé a pudingot, és a felébe keverjük bele az apróra tördelt csokoládét. (Ezt addig keverjük, még teljesen el nem olvad a csokoládé.) Mindkét pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajat elosztva habosítsuk bele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes sütemény, csokis-vaníliás krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
finomliszt 25 dkg
dió 5 dkg
porcukor 6 dkg
margarin 15 dkg
1 csipet
sütőpor 1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejföl 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 3 ek
finomliszt 3 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 3 db
1 csipet
tej 8 dl
vaj 20 dkg
tejcsokoládé 6 dkg
növényi tejszín 2 dl