Nosalty Logó

Kinder pingui torta Ciccke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kinder pingui torta Ciccke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 1035 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 6193 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1035 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    457.9 g
  • Telített zsírsav
    292 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 6193 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön sütjük ki a két lapot: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, apránként adagolva hozzá a vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a kakaóport, végül a felvert tojásfehérjéket.
  3. Egy tortakarika karimáját vékonyan kivajazzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A masszát belesimítjuk, forró sütőben kisütjük.
  4. A tejszínes krém hozzávalóit szintén érdemes elfelezni, és így készíteni a 2 réteget: a zselatint áztassuk be 3 ek vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  5. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
  6. A mézet langyítsuk meg, hogy folyós legyen, majd óvatosan csorgassuk a habba, majd ismét verjük fel.
  7. Az egyik lapot a tortakarikába fektetjük, rásimítjuk az egyik adag krémet, majd hűtőbe tesszük.
  8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe.
  9. A megdermedt csokirétegre jön a másikadag krém, majd a másik kakaós lap. Hűtőben még egy kicsit dermesztjük.
  10. A bevonat alapanyagait tálba téve vízfürdőn egyneművé olvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48418
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Szülinapra tortának tökéletes, de tepsiben készítve hétköznapi desszertnek, vendégvárónak is tökéletes. Én elsőre mindent recept szerint csináltam, másodjára viszont inkább vettem 3 tasak tortabevonót, és azzal készítettem a csokiréteget és a bevonatot is, mert a táblás tortabevonók nem olyan finomak. Jó lett elsőre is, de nekem tasakos bevonóval jobban ízlett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nővérem nagyon szereti a csokiutánzó sütiket, és úgy általában a csokikat is. A Kinder sütik sosem fognak kimenni a divatból, így gondoltam, ez az örökzöld édesség jó alap lesz a szülinapi tortához. Keresgéltem recepteket, végül ez tűnt a legjobbnak. Kicsit változtattam ugyan rajta, de lényeg megmaradt: az örökzöld Kinder Pingui. A tortának nagy sikere volt, így biztos nem utoljára sütöttem ilyen tortát.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, nálunk is sikert aratna, az biztos! A táblás tortabevonól tényleg szörny?ek, étcsokoládét érdemes használni inkább, még ha talán nehezebb is vele dolgozni, de megéri az íz:) ELmentettem a receptet:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik, remélem, sikered lesz vele. :) És igen, az étcsoki nem említhet? egy napon a táblás tortabevonóval... Köszönöm a hozzászólást! :)

Éva-Anyóca

Nagyon tetszik, guszta, a látvány és a leírás alapján, biztosan nagyon finom, el fogom készíteni.:-) Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Én köszönöm a bókot, örülök, hogy Neked is tetszik. Remélem, ízleni is fog! :)

Lamilla

Megcsináltam, bár én zselatin helyett habfixálót használtam, és nem növényi, hanem normál habot, de így is nagyon finom lett. Annyi megjegyzésem lenne, hogy szerintem nagyon sok ez a csokimennyiség ami a receptben van, én közé is minimum 5 dkg-val kevesebbet tettem (nem tudom pontosan, mert ránézésre mikor úgy gondoltam hogy elég vastag a csokiréteg középen, akkor nem öntöttem rá többet, és a tetején-oldalán is jóval kevesebb van) és nem kutyultam hanem én is jó min?ség? csokit használtam a bevonathoz és a csokiréteghez. Így is elég csokis szerintem :-) Szeletelni is nagyon jól lehet a melegvizes-késes módszerrel, anélkül viszont nem nagyon :-)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is. :) Köszönöm a habfixálós tippet, legközelebb megpróbálom úgy is. A csokimennyiség nekünk mindig kellett, de lehet, hogy mi vagyunk ennyire csokiimádók. 28 centis formával csináltad?

Törölt felhasználó

Megcsináltam a sütit, hát a csoki rettenetesen sok lett, legalábbis nekünk, ha még egyszer megcsinálom, az biztos, hogy csak a felét teszem bele és talán megpróbálom rendes tejszínnel, mert ez a növényi alapú "tejszín" sokat ront rajta, egyébként nem lenne rossz...

Törölt felhasználó

De honnan tudom megnézni a receptet? Nem írja ki sehova! :'(

Törölt felhasználó

?? A recept it van felul a foto es story alatt...

Törölt felhasználó

En is megakarom csinalni .Most melyik csoki a sok ami a reteghez kell vagy ami a bevonathoz? Es mennyi lenne eleg ? En is sima tejszint fogok hasznalni nallunk ilyen hogy novenyi nincs is.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Holnap szeretném elkészíteni, de a tésztához, h h vizet ír? Nem fog leragadni?

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.