r
Nosalty Logó

Kinder pingui torta Ciccke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kinder pingui torta Ciccke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    457.9 g
  • Telített zsírsav
    292 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 6193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön sütjük ki a két lapot: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, apránként adagolva hozzá a vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a kakaóport, végül a felvert tojásfehérjéket.
  3. Egy tortakarika karimáját vékonyan kivajazzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A masszát belesimítjuk, forró sütőben kisütjük.
  4. A tejszínes krém hozzávalóit szintén érdemes elfelezni, és így készíteni a 2 réteget: a zselatint áztassuk be 3 ek vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  5. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
  6. A mézet langyítsuk meg, hogy folyós legyen, majd óvatosan csorgassuk a habba, majd ismét verjük fel.
  7. Az egyik lapot a tortakarikába fektetjük, rásimítjuk az egyik adag krémet, majd hűtőbe tesszük.
  8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe.
  9. A megdermedt csokirétegre jön a másikadag krém, majd a másik kakaós lap. Hűtőben még egy kicsit dermesztjük.
  10. A bevonat alapanyagait tálba téve vízfürdőn egyneművé olvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 50832
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Szülinapra tortának tökéletes, de tepsiben készítve hétköznapi desszertnek, vendégvárónak is tökéletes. Én elsőre mindent recept szerint csináltam, másodjára viszont inkább vettem 3 tasak tortabevonót, és azzal készítettem a csokiréteget és a bevonatot is, mert a táblás tortabevonók nem olyan finomak. Jó lett elsőre is, de nekem tasakos bevonóval jobban ízlett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem nagyon szereti a csokiutánzó sütiket, és úgy általában a csokikat is. A Kinder sütik sosem fognak kimenni a divatból, így gondoltam, ez az örökzöld édesség jó alap lesz a szülinapi tortához. Keresgéltem recepteket, végül ez tűnt a legjobbnak. Kicsit változtattam ugyan rajta, de lényeg megmaradt: az örökzöld Kinder Pingui. A tortának nagy sikere volt, így biztos nem utoljára sütöttem ilyen tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...