Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder pingui torta Ciccke konyhájából

Kinder pingui torta Ciccke konyhájából
Kinder pingui torta Ciccke konyhájából
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem nagyon szereti a csokiutánzó sütiket, és úgy általában a csokikat is. A Kinder sütik sosem fognak kimenni a divatból, így gondoltam, ez az örökzöld édesség jó alap lesz a szülinapi tortához. Keresgéltem recepteket, végül ez tűnt a legjobbnak. Kicsit változtattam ugyan rajta, de lényeg megmaradt: az örökzöld Kinder Pingui. A tortának nagy sikere volt, így biztos nem utoljára sütöttem ilyen tortát.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tejszínes krémhez

A csokiréteghez

A bevonathoz

ajánlat

Szülinapra tortának tökéletes, de tepsiben készítve hétköznapi desszertnek, vendégvárónak is tökéletes. Én elsőre mindent recept szerint csináltam, másodjára viszont inkább vettem 3 tasak tortabevonót, és azzal készítettem a csokiréteget és a bevonatot is, mert a táblás tortabevonók nem olyan finomak. Jó lett elsőre is, de nekem tasakos bevonóval jobban ízlett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön sütjük ki a két lapot: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, apránként adagolva hozzá a vizet.
  2. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a kakaóport, végül a felvert tojásfehérjéket.
  3. Egy tortakarika karimáját vékonyan kivajazzuk, aljára sütőpapírt teszünk. A masszát belesimítjuk, forró sütőben kisütjük.
  4. A tejszínes krém hozzávalóit szintén érdemes elfelezni, és így készíteni a 2 réteget: a zselatint áztassuk be 3 ek vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  5. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
  6. A mézet langyítsuk meg, hogy folyós legyen, majd óvatosan csorgassuk a habba, majd ismét verjük fel.
  7. Az egyik lapot a tortakarikába fektetjük, rásimítjuk az egyik adag krémet, majd hűtőbe tesszük.
  8. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe.
  9. A megdermedt csokirétegre jön a másikadag krém, majd a másik kakaós lap. Hűtőben még egy kicsit dermesztjük.
  10. A bevonat alapanyagait tálba téve vízfürdőn egyneművé olvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 559
elküldve: 38
receptkönyvben: 517
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Myri

Mióta szakács: 2012.10.30.
14 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kinder torta, csokis-tejszínes torta, tejkrémes csokitorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett0520
Anett0520 Tue, 2015-03-31 15:13

Sziasztok!
Holnap szeretném elkészíteni, de a tésztához, h h vizet ír? Nem fog leragadni?

flava
flava Thu, 2014-05-15 23:29

En is megakarom csinalni .Most melyik csoki a sok ami a reteghez kell vagy ami a bevonathoz? Es mennyi lenne eleg ? En is sima tejszint fogok hasznalni nallunk ilyen hogy novenyi nincs is.

flava
flava Thu, 2014-05-15 23:31

?? A recept it van felul a foto es story alatt...

Reset
Reset Sun, 2013-03-31 18:20

Megcsináltam a sütit, hát a csoki rettenetesen sok lett, legalábbis nekünk, ha még egyszer megcsinálom, az biztos, hogy csak a felét teszem bele és talán megpróbálom rendes tejszínnel, mert ez a növényi alapú "tejszín" sokat ront rajta, egyébként nem lenne rossz...

Lamilla
Lamilla / Lamilla Sat, 2013-03-23 23:46

Megcsináltam, bár én zselatin helyett habfixálót használtam, és nem növényi, hanem normál habot, de így is nagyon finom lett. Annyi megjegyzésem lenne, hogy szerintem nagyon sok ez a csokimennyiség ami a receptben van, én közé is minimum 5 dkg-val kevesebbet tettem (nem tudom pontosan, mert ránézésre mikor úgy gondoltam hogy elég vastag a csokiréteg középen, akkor nem öntöttem rá többet, és a tetején-oldalán is jóval kevesebb van) és nem kutyultam hanem én is jó minőségű csokit használtam a bevonathoz és a csokiréteghez. Így is elég csokis szerintem :-)
Szeletelni is nagyon jól lehet a melegvizes-késes módszerrel, anélkül viszont nem nagyon :-)

Ciccke
Myri / Ciccke Fri, 2013-03-29 13:50

Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is. :) Köszönöm a habfixálós tippet, legközelebb megpróbálom úgy is. A csokimennyiség nekünk mindig kellett, de lehet, hogy mi vagyunk ennyire csokiimádók. 28 centis formával csináltad?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-04 22:57

Nagyon tetszik, guszta, a látvány és a leírás alapján, biztosan nagyon finom, el fogom készíteni.:-)
Köszönöm a receptet.

Ciccke
Myri / Ciccke Thu, 2013-02-07 19:03

Én köszönöm a bókot, örülök, hogy Neked is tetszik. Remélem, ízleni is fog! :)

Corra
Corra Mon, 2013-02-04 20:56

Nagyon tetszik a recept, nálunk is sikert aratna, az biztos! A táblás tortabevonól tényleg szörnyűek, étcsokoládét érdemes használni inkább, még ha talán nehezebb is vele dolgozni, de megéri az íz:) ELmentettem a receptet:)

Ciccke
Myri / Ciccke Thu, 2013-02-07 19:02

Örülök, hogy tetszik, remélem, sikered lesz vele. :) És igen, az étcsoki nem említhető egy napon a táblás tortabevonóval... Köszönöm a hozzászólást! :)

1031
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 5 dl
zselatin 2 ek
méz 2 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
csokoládé 15 dkg
vaj 10 dkg
víz 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
étcsokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
víz 1 ek
porcukor 1 ek