Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás - almás krémes

Mandulás - almás krémes
Mandulás - almás krémes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet Brigitől vettem: Almás krémes - ahogy Brigi készíti, ezt variáltam át kicsit a saját ízlésünkre. Az eredmény nagyon finom volt, a család szerint süssek máskor is ilyet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, olajjal és a vízzel. A sütőport a liszthez szitáljuk, és a tojássárgákhoz keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, és óvatosan a sárgákhoz keverjük.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával, kivajazzuk, először az almát rétegezzük bele, amit fahéjas-vaníliás cukorral megszórunk, majd a diót, és a mandulát is közé szórjuk. Erre megy a piskótatészta fele, a tészta másik feléhez pedig hozzászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, majd a sárga piskótára öntjük.
  4. Egy villával összekeverjük a kétféle piskótát, hogy márványos legyen.
  5. Előremelegített sütőben megsütjük.
  6. Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
  7. Ha a piskóta megsült, hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és az almás felét is hagyjuk hűlni. Végül rákenjük a vaníliakrémet, és hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Tálalás előtt meghintjük kakaóval a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 779
elküldve: 3
receptkönyvben: 184
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás krémes, diós-mandulás krémes almával, almás krémes gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Editanya58
Editanya58 Sun, 2011-10-23 14:31

Kedves Katus72!

Elkészítettem a sütidet, nagyon finom és ízletes lett! Gratulálok, és köszönöm, hogy megosztottad velünk. Én annyit változtattam rajta, hogy kakaót nem tettem bele, és a tetejére étcsokit szeleteltem.
Üdvözlettel: Editanya

ginanorina
ginanorina / ginanorina Tue, 2011-10-18 20:26

én sok hasonló alapú krémet készítettem már, és kedves anyósom/ nyugodjon békében/ ötlete volt, hogy még tettünk a majdnem khűlt krémhez felvert tejszínhabot/én a tejszínhabporra esküszöm, mert nem szottyad össze/.az egész krém lágyabb, könnyebb, krémesebb lesz:-)

1533
tojás 5 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
alma 1.5 kg
fahéj 3 ek
mandula 30 g
dió 5 dkg
citromhéj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek