Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkocka

Citromkocka
Citromkocka
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég savanykás süti, nem az a tömény, édes jellegű, bár ez is csak a cukrozáson múlik...de én eperöntettel nyakon öntve tálaltam  a másnapi maradékot ...és nagy sikere volt. Nagyon jól összepasszoltak.
12 kocka lesz belőle, ha valakinek ez nem mennyiség, duplán számoljon!

hozzávalók / 4 adag

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Tipp:
Lidl-ös krémtúrót használtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 tojásból piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a liszteket, a sütőport, és hozzáadjuk a felvert fehérjét. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még langyosan keresztben kettévágjuk.
  2. A krémhez először a tejszínt verjük fel (mindet -5 dl).
  3. A krém további hozzávalóit összekeverjük géppel, és hozzákeverjük a zselatint, majd a legvégén beleforgatjuk a tejszínhab felét (2,5 dl)
  4. A kihűlt, kettévágott lapot megtöltjük.
  5.  A tetejét a maradék tejszín felével bekenjük (én egy kis ételszínezővel feldobtam), majd felkockázzuk, és sima fehér tejszínnel egyenként díszítjük. (Tálalás előtt tettem rá egy kis citromfüvet és a cukorvirágokat.)

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 609
elküldve: 1
receptkönyvben: 229
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

feketepillangó

Mióta szakács: 2010.04.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos- túrós kocka, tejszínes-túrós-citromos kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

812
tojás 8 db
cukor 4 ek
rétesliszt 4 evőkanál
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
krémtúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citrom aroma 20 ml
porcukor 8 ek
növényi tejszín 2.5 dl
zselatinfix 1 csomag
növényi tejszín 2.5 dl
ételfesték 5 csepp
cukorgyöngy 1 ek