Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Raw kókuszos sajttorta

Raw kókuszos sajttorta
Raw kókuszos sajttorta
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek sütni, főzni, de nem vagyok a konyha mestere. Diétázom, de időnként én is megkívánom az édeset, és ilyenkor megpróbálok otthon alkotni valamit, mint sem megvegyek valamit, ami tele van cukorral, szénhidráttal és zsírral. Anyu készítette ezt a tortát, de hagyományos hozzávalókból, háztartási keksz, kakaó és a többi. Nagyon ízlett, miért ne ízlett volna, ugye? Barátom is nagyon meg volt elégedve, anyukájának épp a következő héten volt a szülinapja, így megkért, hogy csináljak valami édeset, mert neki nem lesz elég ideje. Gondoltam, hát megcsinálom ezt, mivel gyors és nagyon finom, csak lecserélem az alapanyagokat kissé egészségesebbekre... Nagyon gyors, nagyon finom, mindenki meg volt elégedve.

hozzávalók / 6 adag

töltelék

alap

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a tortalapot: a zabot és a darált diót összekeverjük a kakaóporral (nálam holland kakaó-karob) és a megolvasztott kókuszolajjal.
  2. Egy 24 cm-es tortaforma beleszórjuk, majd egyenletesre lelapogatjuk a masszát, és hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Felhevítjük a tejszínt, és beleszórjuk a kókuszreszeléket. A forró tejszín csodákat művel a száraz kókusszal, felszabadítja a szunnyadozó illatot és ízt.
  4. Hozzáadjuk a vanília aromát vagy a vaníliarúd kikapart belsejét (1 vaníliarúd), hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ez már így is nagyon finom. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarponéval és a túróval. Hogy összeálljon, kell azért némi zselatin.
  5. Forró vízben elkeverjük a zselatinszemcséket, majd beleöntjük a kókuszos masszába, és alaposon elvegyítjük.
  6. A lágy masszánkat ráöntjük a tortaformába dermedt, sötét tortaalapra. Visszatesszük a hűtőbe néhány órára, és egy hűsítő, ízletes desszertet kapunk.
  7. Ez már így is nagyon finom. De ha szeretnénk fokozni az élvezeteket, szórjuk meg a tetejét gyümölccsel, vagy öntsük le 80 százalékos csokival. Érdemes. Hozzá is kezdhetünk.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 44 899
elküldve: 8
receptkönyvben: 367
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi1317

Mióta szakács: 2015.07.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta zabalappal, zabos sajttorta sütés nélkül, áfonyás zabos sajttorta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mentásfagyi
mentásfagyi Fri, 2016-11-04 23:02

Kedves Barbi! Úgy tűnik, hogy én sem vagyok a konyha ördöge, mert a csúcsszuper receptedben nem értem a tejszín felhevítését :) csak úgy odarakom a lábasban? Meddig hevítjük? :) utána nem kell felverni? Csak úgy összekeverni, kenni, hűteni?
... oltári jól néz ki a műved! Meg kell .. csinálnom :))

barbi1317
Barbi1317 / barbi1317 Tue, 2015-08-11 22:48

Drága Susie,
nagyon orulok, hogy tetszik a recept, annyit vartam a masszával, hogy kivettem a hutobol a tortalapot és már onottem is /szoval nem igazan vartam/, majd beraktam par orara a hutobe az kesz tortat /ejszakara is beteheted/ nekem ugy finomabb :D, de akar azonnal ehetitek is :)

Susie03
Susie03 Tue, 2015-08-11 18:18

Szia Barbi! A masszát amikor kihűlt, akkor öntöd a tortalapra? Köszönöm a válaszodat, tetszik a recepted! :)

1267
növényi tejszín 300 ml
kókuszreszelék 225 g
xilit 5 ek
himalája só 2 csipet
vaníliaaroma 2 teáskanál
mascarpone 375 g
krémtúró 375 g
víz 1 dl
lapzselatin 2 db
zabpehelyliszt 150 g
dió 150 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
kókuszolaj 180 g
áfonya 20 dkg