r
Nosalty Logó

Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    450.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2148 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.3 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 7529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A brownie tortához

  1. Brownie-alap készítése:
  2. Először a csokit apróra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és olajjal szintén habosra keverjük.
  4. A megolvadt csokit vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárga keverékbe, majd belekeverjük a fehérjehabot, a lisztet és a sütőport. Egy kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és 35 percig sütjük a tésztát szárazabbra, tűpróbát végzünk.
  5. A tésztát kiborítjuk, lehúzzuk a zsírpapírt, elfelezzük, és az alsó részt óvatosan visszatesszük a kapcsos formába.
  6. Krém készítése:
  7. A 2 narancs levét a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel meg egy kicsi tejjel simára keverjük egy kisebb tálban. A többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
  8. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyunk).
  9. Erre a rétegre rákanalazzuk a maradék mascarponés krémet, és a brownie tetejével befedjük. Mehet a hűtőbe pár órát dermedni.
  10. Végül elkészítjük a csokimázat egy edényben, és a torta tetejére csurgatjuk. A széleit darált mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük, a tetejére pár csík kandírozott narancshéjat rakunk.
  11. Kandírozott narancshéj készítése:
  12. 2 db narancs héját alaposan megmossuk, és késsel lefejtjük. 2 mm-es csíkokra szeleteljük, és 1 dl vízben oldott 15 dkg cukorszirupban fedő alatt, lassú tűznél 1órát pároljuk, főzzük.
  13. Majd leszűrjük, papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és kristálycukorban bőven megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18454
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Ajánló

Születésnapra, alkalmakra ajánlom, mert elég munka-, idő-  és alapanyag igényes torta. Kandírozott narancshéjat lehet készen is kapni, de így olcsóbb, és az elismerést is könnyen bezsebelhetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna a finom brownie-nál is finomabb sütit csinálni, ez sikerült is.:-)

Hozzávalók

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...