Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés

Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
155 perc / előkészület: 120 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna a finom brownie-nál is finomabb sütit csinálni, ez sikerült is.:-)

hozzávalók / 4 adag

A brownie tortához

A kandírozott narancshoz

A narancsos mascarponekrémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

ajánlat

Születésnapra, alkalmakra ajánlom, mert elég munka-, idő-  és alapanyag igényes torta.
Kandírozott narancshéjat lehet készen is kapni, de így olcsóbb, és az elismerést is könnyen bezsebelhetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Brownie-alap készítése:

  1. Először a csokit apróra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és olajjal szintén habosra keverjük.
  3. A megolvadt csokit vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárga keverékbe, majd belekeverjük a fehérjehabot, a lisztet és a sütőport. Egy kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és 35 percig sütjük a tésztát szárazabbra,  tűpróbát végzünk.
  4. A tésztát kiborítjuk, lehúzzuk a zsírpapírt, elfelezzük, és az alsó részt óvatosan visszatesszük a kapcsos formába.

Krém készítése:


  1. A 2 narancs levét a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel meg egy kicsi tejjel simára keverjük egy kisebb tálban. A többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
  2. Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyunk).
  3. Erre a rétegre rákanalazzuk a maradék mascarponés krémet, és a brownie tetejével befedjük. Mehet a hűtőbe pár órát dermedni.
  4. Végül elkészítjük a csokimázat egy edényben, és a torta tetejére csurgatjuk. A széleit darált mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük, a tetejére pár csík kandírozott narancshéjat rakunk.

Kandírozott narancshéj készítése:


  1. 2 db narancs héját alaposan megmossuk, és késsel lefejtjük. 2 mm-es csíkokra szeleteljük, és 1 dl vízben oldott 15 dkg cukorszirupban fedő alatt, lassú tűznél 1órát pároljuk, főzzük.
  2. Majd leszűrjük, papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és kristálycukorban bőven megforgatjuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 664
elküldve: 9
receptkönyvben: 219
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ekesandi

Mióta szakács: 2010.08.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

brownie kandírozott naranccsal és mascarponekrémmel töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1877
étcsokoládé 200 g
tojás 4 db
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 17 dkg
cukor 17 dkg
sütőpor 0.5 csomag
törökmogyoró 8 dkg
1 csipet
narancshéj 2 narancsból nyert
víz 1 dl
cukor 15 dkg
narancslé 2 narancsból nyert
mascarpone 250 g
tej 4 dl
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
rumaroma 20 ml
vaníliás cukor 2 csomag
zselatinfix 1 csomag
cukor 3 ek
víz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
teavaj 8 dkg
törökmogyoró 2 dkg