Brownie torta 3. -kandírozott narancsos-mascarponés
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A brownie tortához
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
43g finomliszt155 kcal
-
43g cukor164 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
-
0g só0 kcal
A kandírozott narancshoz
-
3g narancshéj3 kcal
-
25g víz0 kcal
-
38g cukor145 kcal
A narancsos mascarponekrémhez
-
45g narancslé21 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
19 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A csokimázhoz
A díszítéshez
-
5g törökmogyoró31 kcal
Összesen
1882
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A brownie tortához
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g törökmogyoró503 kcal
-
0g só0 kcal
A kandírozott narancshoz
-
12g narancshéj12 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
A narancsos mascarponekrémhez
-
180g narancslé85 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A csokimázhoz
A díszítéshez
-
20g törökmogyoró126 kcal
Összesen
7529
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A brownie tortához
-
8.3g étcsokoládé46 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.3g törökmogyoró21 kcal
-
0g só0 kcal
A kandírozott narancshoz
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
A narancsos mascarponekrémhez
-
7.5g narancslé4 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.8g rumaroma0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A csokimázhoz
-
1.3g cukor5 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.3g teavaj24 kcal
A díszítéshez
-
0.8g törökmogyoró5 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 121.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
1882
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.2 g
Zsír
-
Összesen 450.3 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 908 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5439.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1392 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 2148 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 778.3 g
-
Cukor 542 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 486.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
7529
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
A brownie tortához
-
200 g étcsokoládé
-
4 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
17 dkg finomliszt
-
17 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A kandírozott narancshoz
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
1 dl víz
-
15 dkg cukor
A narancsos mascarponekrémhez
-
2 narancsból nyert narancslé
-
250 g mascarpone
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
20 ml rumaroma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
A csokimázhoz
A díszítéshez
Elkészítés
A brownie tortához
- Brownie-alap készítése:
- Először a csokit apróra törjük, és vízgőz fölött megolvasztjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 ek cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és olajjal szintén habosra keverjük.
- A megolvadt csokit vékony sugárban, folyamatos keverés mellett beleöntjük a sárga keverékbe, majd belekeverjük a fehérjehabot, a lisztet és a sütőport. Egy kapcsos tortaformát zsírpapírral kibélelünk, és 35 percig sütjük a tésztát szárazabbra, tűpróbát végzünk.
- A tésztát kiborítjuk, lehúzzuk a zsírpapírt, elfelezzük, és az alsó részt óvatosan visszatesszük a kapcsos formába.
- Krém készítése:
- A 2 narancs levét a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel meg egy kicsi tejjel simára keverjük egy kisebb tálban. A többi tejet feltesszük forrni, és a vége felé belekeverjük a narancsleves keveréket. Olyan lesz, mint egy puding. Jégen lehűtjük, és ha hideg, hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a zselatinfixet meg a rumaromát. Géppel pár percig keverjük.
- Az alsó lapra rákanalazzuk a mascarponés krém felét, és beborítjuk a kandírozott narancshéjakkal. (Díszítésre pár darabot meghagyunk).
- Erre a rétegre rákanalazzuk a maradék mascarponés krémet, és a brownie tetejével befedjük. Mehet a hűtőbe pár órát dermedni.
- Végül elkészítjük a csokimázat egy edényben, és a torta tetejére csurgatjuk. A széleit darált mogyoróval vagy pisztáciával díszítjük, a tetejére pár csík kandírozott narancshéjat rakunk.
- Kandírozott narancshéj készítése:
- 2 db narancs héját alaposan megmossuk, és késsel lefejtjük. 2 mm-es csíkokra szeleteljük, és 1 dl vízben oldott 15 dkg cukorszirupban fedő alatt, lassú tűznél 1órát pároljuk, főzzük.
- Majd leszűrjük, papírtörlőre szedjük, leitatjuk, és kristálycukorban bőven megforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18454
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.
Ajánló
Születésnapra, alkalmakra ajánlom, mert elég munka-, idő- és alapanyag igényes torta. Kandírozott narancshéjat lehet készen is kapni, de így olcsóbb, és az elismerést is könnyen bezsebelhetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szerettem volna a finom brownie-nál is finomabb sütit csinálni, ez sikerült is.:-)