r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Málnás-mandulás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 5983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    4221 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1656 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2820 micro
Összesen 5983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
  2. Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
  3. Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
  4. Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad. Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, kb. 3 mm vastagra.
  5. Kenjük meg a felét olvasztott vajjal és a málnapürével majd szórjuk meg fahéjas porcukorral. Hajtsuk az üres felét rá a málnás részre és óvatosan nyomkodjuk le a szélét az ujjunkkal.
  6. Vágjuk a tésztát 3 cm széles csíkokra. Ragadjuk meg a tészta két végét majd csavarjuk őket ellentétes irányba, ezután az egyik végét tekerjük körbe a másik körül, hogy spirálra hasonlító formát kapjunk. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék tésztával is.
  7. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük kb. 30 percet.

Málnapüré

  1. A málnát pürésítjük és megkenjük vele a tésztát.

Málnatöltelék

  1. A málnapürére szórjuk a fahéjas cukrot, majd helyezzük rá a málnákat.

Tekercs összeállítása

  1. Kelesztés után kenjük meg a tésztát tojássárgájával és helyezzünk egy szem málnát a közepébe minden egyes tekercsnek és szórjuk meg szeletelt mandulával.
  2. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Rögtön sütés után megkenjük őket olvasztott vajjal, hogy fényesek legyenek és puhábbak maradjanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 266
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-mandulás tekercs
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek