Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös-tejfölös szívek

Erdei gyümölcsös-tejfölös szívek
Erdei gyümölcsös-tejfölös szívek
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kivételesen kedvet kaptam valami egyszerű, német recepthez:-) cukros morzsával.

Itt Németországban a morzsákkal megszórt sütiknek nagy hagyománya van, az elmúlt 10 év alatt sikerült nagyon megszeretnem.

Ez az erdei gyümölcsös süti -a morzsán kívül- még egy kis tejfölös alappal is fel van tuningolva:-), mi így szeretjük, mert így igazán finom krémes, és ahogy a képen is látható, mégis szuperül formára szaggatható, ha dekoratív falatkákat szeretnénk.

 

hozzávalók / 12 adag

Kelt tésztához:

  • 400 g liszt
  • 30 g friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 80 g cukor
  • 80 g puha vaj
  • 1 vaníliás cukor

Tejfölös töltelékhez:

  • 600 g tejföl
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 100 g cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 5 ek gríz a tésztaalap megszórásához
  • 750-800 g bármilyen gyümölcs (én erdei gyümölcsös mirelit keveréket használtam, előre kiolvasztva és jól lecsepegtetve)

Cukros morzsához:

  • 100 g liszt
  • 50 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a kelt tésztát. Az élesztőt tejben futtassuk fel, majd adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk egynemű tésztát. Kelesszük 60 percig.
  2. Közben készítsük el külön-külön tálban a tölteléket és a cukros morzsát. Ehhez minden összetevőt egyszerűen csak keverjünk össze, a tölteléket jó krémesre.
  3. Nyújtsuk ki a megkelt tésztát kb. 1 cm-es vastagságúra. Szórjuk meg a grízzel.
  4. Öntsük rá a tejfölös tölteléket, osszuk el a tetején a gyümölcsöt, és végül szórjuk rá a morzsát.
  5. Előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig 180 fokon, hőlégkeveréssel 150 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 340
elküldve: 4
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kelt tésztás szívek, morzsás-erdei gyümölcsös szívek, tejfölös-gyümölcsös szívek

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gomboc-arthur
gomboc-arthur Mon, 2014-07-07 17:41

Mivel még senki sem szólt hozzá, vettem a bátorságot, és meg kell hogy mondjam, hogy valami mennyei ez a süti, a recept is nagyon jó, és nem is olyan macerás mint elsőre gondoltam!!! Isteni!!! Köszönöm a receptet, azt hiszem fogom még készíteni! Csak nekem tovább tartott mire megsült.