Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes csónak

Meggyes csónak
Meggyes csónak
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találkoztam egy fényképpel, ami hasonló volt, de az szamócával volt töltve. Nagyon megtetszett, gondoltam, meg kéne próbálkozni vele, és a maradék meggybefőttemet elhasználni.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet, az olvasztott vajat, a sót, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt jól kidolgozzuk. 20 percig meleg helyen kelesztjük. Átkeverjük, és újból 20 percig kelesztjük.
  3. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és 14 cm-es korongokat szaggatunk (én müzlis tálkát használtam). A korongok két szélénél pizzavágó segítségével bevágjuk a tésztát.
  4. Közepükre kupacot rakunk a meggyes töltelékből, majd a tészta egyik szélét áthajtjuk a töltelék felett, és ugyanígy járunk el a másik szélével is.
  5. Tepsibe téve meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát tojással megkenjük.
  6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

töltelék

  1. A meggybefőtt levét a vörösborral, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, vaníliás cukorral, cukorral feltesszük forrni.
  2. Amikor forr, beletesszük a meggyet is, és az étkezési keményítővel besűrítjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, úgy rakjuk a tésztára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggytöltelékes csónak, vörösboros meggyes csónak, meggyes csónak kelt tésztából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2014-06-11 15:17

Kedves kovigyrogy !
Mivel igencsak elkéstem a válasszal, már csak szép nyarat kívánhatok nektek !
Köszönöm a receptet. Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2014-04-18 08:25

Ígéretesnek látszik, szeretjük a meggyes sütiket, ki fogom próbálni ! Köszönöm. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok ! Anci

559
tej 3 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 3 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
1 csipet
meggybefőtt 50 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
vörösbor 1 dl
szegfűszeg 1 késhegynyi
étkezési keményítő 2 evőkanál