Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-vörösáfonyás torta

Mákos-vörösáfonyás torta
Mákos-vörösáfonyás torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonyra készült el először ez a finom torta. Mindenki körében nagy sikert aratott, azóta többen is elkérték a receptjét, ezért gondoltam, hogy megosztom a NoSalty kedves szakácsaival is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  2. A tésztához a mákot, a mandulát és a lisztet összekeverjük. A vajat egy csipet sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom- és narancs héjával habosra keverjük. A tojássárgákat lassan-lassan hozzáadjuk, majd a száraz anyagokkal összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és a mákos masszához keverjük. 30 percig sütjük.
  4. A tortát a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kétszer vízszintesen elvágjuk, hogy 3 lapot kapjunk.
  5. A krémhez  5 zselatinlapot hideg vízbe áztatunk. A tejszínt felverjük, és hidegre tesszük. A vörösáfonya-lekvárt, a tejfölt, a citromlevet összekeverjük. A likőrt felmelegítjük, majd a jól kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne. Az egészet a vörösáfonyás masszához keverjük, majd a felvert tejszínt is belekeverjük.
  6. Újra összerakjuk a megtisztított tortaformát, majd belehelyezzük az első tortalapot, amire rákenjuk a krémünk felét. Erre jön a második lap, majd a krémünk második fele. Ráhelyezzük a harmadik lapot. Fóliával letakarva, 5 órán át a hűtőbe tesszük.
  7. A fennmaradt 3 zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A vörösáfonya-kompótot felfőzzük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a kompótban. A keveréket a torta tetejére kenjük, és kb. 1 órát hidegre tesszük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 181
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbancs

Mióta szakács: 2011.12.16.
10 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos torta vörösáfonyával, vörösáfonyás máktorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Sun, 2013-12-29 17:30

De szép! Most találtam rá nézelődés közben, gyorsan el is mentem. :-)

552
mák 200 g
mandula 100 g
finomliszt 70 g
tojás 5 db
vaj 250 g
porcukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
cukor 100 g
vaj 1 ek
1 csipet
lapzselatin 8 db
habtejszín 250 ml
áfonyadzsem 250 g
vörösáfonya 150 g
tejföl 100 g
citromlé 1 citromból nyert
cointreau 2 ek