Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres máktorta Görbetörpe konyhájából

Epres máktorta Görbetörpe konyhájából
Epres máktorta Görbetörpe konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát magamnak készítettem, egyik szülinapomra. Szeretek tortákat készíteni, most magamnak kedveskedtem.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kevert tésztát készítünk, amiből négy egyforma vastag, kör alakú lapot sütünk.
  2. A krémhez kevés joghurtban felolvasztjuk a zselatint, hagyjuk hűlni, gyakran megkeverve.
  3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, a villával összetört epret, és végül a megolvasztott zselatint is.
  4. Kapcsos tortaformába rétegezzük a krémet a lapokkal, és legalább 5 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Csokiforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 225
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Görbetörpe

Mióta szakács: 2012.11.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos máktorta, máktorta joghurtos krémmel, epres-joghurtos máktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

913
tojás 4 db
mák 12 g
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 500 g
cukor 10 dkg
zselatin 80 g
növényi tejszín 5 dl
eper 30 dkg
csokoládéforgács 15 dkg