Nosalty Logó

Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Ezen a képen: Mákos palacsinta vörösáfonya öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 803 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 4812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 187 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 803 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11855.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    6041 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1307 mg
  • Foszfor
    3626 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 4812 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintát hagyományosan elkészítjük az összetevőkből, annyi különbséggel, hogy darált mákot teszünk bele.
  2. A tölteléketszintén összekeverjük a a hozzávalókból.
  3. Kisütjük a palacsintákat, és melegen tartjuk őket.
  4. Közben a vörösáfonya öntethez a keményítő, és a porto kivételével mindent egy kisebb lábasba teszünk,és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
  5. A keményítőt kb 2-3 ek áfonyalével összekeverjük,a fővő gyümölcsökhöz adjuk, és folytonos keverés melletthagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön. Közben hozzáöntjük a Porto-t, és még félpercig főzzük. De ezt nem kell, ha nem zavar bennünket a bor csekély alkoholtartalma. Ezzel kész vagyunk, levesszük a tűzről.
  6. Ha kisültek a palacsinták, megkenegetjük a mákos töltelékkel, és feltekerjük őket.
  7. A tányérokban fekvő palacsintákatpár kanál forró vörösáfonya öntettel megöntözzük.
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15161
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Ajánló

Porto rose, vagy amiből éppen készítettük az öntetet. De félédes, vagy édes rosé bor legyen.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

A mák-szerelem újabb epizódja. Csodás ízek: kissé édes, aztán gyengén savanykás az áfonyától, citromtól, a fahéj egzotikus illata, a Portoi utánozhatatlan aromája..... és még a krémes, mákos töltelék..., a palacsitát már nem is említettem. Nem tudok többet mondani a történetéről...:-) Pár tanács: nekem ebből 20 db palacsinta lett. De elég laktató :-)), így 2-3 darab/ főt számíthatunk. És ha valaki a képen láthatótól sűrűbben szereti az önteteket, akkor esetleg 1 tk-lal több keményítőt tegyen bele.

Hozzászólások

csokipancsi

Tökéletes az áfonya-mák kombináció! Istenien néz ki, ezt vétek lenne nem kipróbálni! :) És a tálalás is nagyon gusztusos, 10 pont! :)

Vicikó

Köszi :-)

Törölt felhasználó

Annyira jól néz ki és annyira imádom a tömény mákos mákot:)))!! Isteni! ALig várom, hogy kipróbálhassam!!!!

Vicikó

:-)

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Tegnap kés? este kicsodálkoztam rajta magam, annyira gyönyör?!! :-))) A legjobban, az én drága férjem fogja értékelni, aki nagyon- nagyon szereti a mákot.:-)) Köszönöm Neked ezt a receptet.:-)) Már csak az utolsó simítások , és ha minden igaz, csodás Húsvétunk lesz : megteszünk érte mindent.:-) A nap süthetne, es? csak este eshetne.:-)) Éva-Anyóca

Vicikó

Köszi, kedves Éva! És egyben boldog Húsvéti ünnepet kívánok Neked és családodnak! Üdv: Vici

Chef Kathy

huuuha, fejedelmi, szepseges! :)

Dafkeee

Az alapötletet "loptam", érzésre csináltam hasonlót, kicsit reform módon (lenmagliszt+zabpehelyliszt+mák 1/3-1/3-1/3 arányban volt a "liszt", édesít?vel). Megforralt fahéjas szilvát tettem a tetejére. Nem túlzok, PAZAR reggeli volt. Hálásan köszönöm a jó ötletet!

Vicikó

Nagyon szívesen, és örülök, hogy Pazar reggelitek volt! :-)) Egészségetekre! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

mÁR MÁSODJÁRA KÉSZÜL, IGAZ CSAK NEKEM MERT A PÁROM NEM SZÍVLELI A MÁKOT:((Magamért ritkán állok neki, na de most...!!Én meggyszószt készítettem hozzá mindkét alkalommal, azzal is isteni fincsi!Ja, és én is a zabpehelylisztkeverékemet használtam hozzá, így kisebb a lelkiismeretfudalás....:)Köszi!

Vicikó

Kedves Anita! Örülök, hogy már másodszor készítetted el, ezek szerint tényleg ízlett! :-)) Ezt a zabpehelylisztes variációt én is ki fogom próbálni, mert már más valaki is írta. Szó sincs lelkiismeret furdalásról, azt hiszem itt már mindegy... :-)))) Szép vasárnapot kívánok Neked! Üdv: Vici

Szöszi konyhája

Szia!A mák nálunk is szerelem :) Így nagyon örültem ennek a receptnek. El is készítettem!! Nagyon finom lett! Én vegyes gyümölcsb?l készítettem hozzá a mártást de így is isteni. Legközelebb az eredeti recepted szerint áfonyával és borral fogom elkészíteni. Az pedig biztos egy hétvégén lesz. :)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!