Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákkrémes palacsinta vörösboros szilvaágyon vanília fagylalttal

Mákkrémes palacsinta vörösboros szilvaágyon vanília fagylalttal
Mákkrémes palacsinta vörösboros szilvaágyon vanília fagylalttal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy volt munkahelyemen tanultam.

hozzávalók / 5 adag

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

mákkrém

  1. A tejet a tejszínnel forraljuk, ízesítjük cukorral, reszelt citrom héjjal, naranccsal. A narancs levét is belenyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált mákot, habverővel simára keverjük, és ha besűrűsödött, akkor félretesszük.

szilvamártás

  1. A szilvát megpároljuk a vörösborban. Ízesítjük fahéjjal, cukorral, a végén keményítővel kikevert kis vízzel besűrítjük.

palacsinta

  1. Az alapanyagokból összekevert tésztából palacsintákat sütünk.
  2. Eképpen tekerjük fel a palacsintát: megkenjük a krémmel a palacsintát, majd ráhelyezünk még egy palacsintát Szintén megkenjük, és aztán tekerjük fel, srégen darabokra vágjuk, és a mártásra helyezzük, vanília fagyival tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 142
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Richárd

Mióta szakács: 2013.12.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsinta mákkrémmel, palacsinta szilvamártáson, vanília fagyis palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1562
mák 50 dkg
narancs 1 közepes db
citrom 1 db
tej 1 l
habtejszín 200 ml
cukor 25 dkg
édes vörösbor 2 dl
szilva 20 dkg
fahéj 2 csipet
cukor 2 púpozott ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 l
víz 2 dl
1 késhegynyi
vaníliás cukor 2 csomag