r
Nosalty Logó

Mákos krémes ahogy Maria készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Mákos krémes ahogy Maria készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Összesen 9544 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Összesen 304 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 955 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    456.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    2091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10169.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    3510 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3594 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cukor
    754 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    1727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2685 micro
Összesen 9544 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Elkészítés

Mézes lap

  1. A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk egy 22 x 38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.

Mákos piskóta

  1. A tojás sárgájákat habosra keverjük 100 g cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
  2. A fehérjét a maradék 50 g cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel.
  3. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.

Krém

  1. A krémhez a tojás sárgájákat a 150 g porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  2. A margarint kikeverjük a 200 g cukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

Hab a tetejére

  1. A tojásfehérjéket vízgőz felett felverjük a cukorral.
  2. Összeállítás: Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük, és erre rákenjük a tojásfehérjehabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33256
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám névnapjára készítettem, Borbálára.

Hozzászólások

Nóri*

Nagyon jól néz ki, biztos, hogy kipróbálom :) Jól gondolom, hogy a mák egészben kerül bele...? Tortaformában próbáltad már? Úgy is ilyenek az arányok?

Maria.

Szia nori88! Ne haragudj hogy csak most válaszolok. Én egészben tettem bele a mákot,de daráltat is lehet beletenni (lusta voltam darálni).Még torta formában nem próbáltam,de szerintem fele adaggal dolgozzál vagy legalább az 1/3-val.Maria

Törölt felhasználó

A tojásfehérje habot nem kell rajta megszárítani süt?ben vagy ilyesmi?

Maria.

Szia kbjuci! Nem nemkell megszárítani a habot.Maria

Hozzávalók

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek