Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos krémes ahogy Maria készíti

Mákos krémes ahogy Maria készíti
Mákos krémes ahogy Maria készíti
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám névnapjára készítettem, Borbálára.

hozzávalók / 10 adag

Mézes lap

Mákos piskóta

Krém

Hab a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes lap

  1. A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk egy 22 x 38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.

Mákos piskóta

  1. A tojás sárgájákat habosra keverjük 100 g cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
  2. A fehérjét a maradék 50 g cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel.
  3. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.

Krém

  1. A krémhez a tojás sárgájákat a 150 g porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  2. A margarint kikeverjük a 200 g cukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

Hab a tetejére

  1. A tojásfehérjéket vízgőz felett felverjük a cukorral.
  2. Összeállítás: Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük, és erre rákenjük a tojásfehérjehabot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 172
elküldve: 25
receptkönyvben: 610
elkészítve: 34/34
Facebookon megjelent: 2

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes, mákos krémes kocka, krémes mákos krémmel töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kbjuci
kbjuci Tue, 2013-12-17 14:29

A tojásfehérje habot nem kell rajta megszárítani sütőben vagy ilyesmi?

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2013-12-08 17:10

Nagyon jól néz ki, biztos, hogy kipróbálom :)
Jól gondolom, hogy a mák egészben kerül bele...?
Tortaformában próbáltad már? Úgy is ilyenek az arányok?

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2013-12-09 12:00

Szia nori88!
Ne haragudj hogy csak most válaszolok.
Én egészben tettem bele a mákot,de daráltat is lehet beletenni (lusta voltam darálni).Még torta formában nem próbáltam,de szerintem fele adaggal dolgozzál vagy legalább az 1/3-val.Maria

955
finomliszt 300 g
cukor 100 g
méz 1 ek
margarin 70 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojás 2 db
finomliszt 150 g
cukor 150 g
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
mák 100 g
víz 3 ek
tojássárgája 3 db
cukor 150 g
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 7 dl
cukor 200 g
margarin 250 g
tojásfehérje 3 db
cukor 100 g