Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis méteres kalács-meggyesen

Hamis méteres kalács-meggyesen
Hamis méteres kalács-meggyesen
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puncs puding helyett használható más ízesítésű is. Ki milyet szeret. :) Őzgerincformában készül eredetileg a méteres kalács, de így sokkal egyszerűbb az elkészítése.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojássárgáját habosra kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, sütőport és a lisztet. Ezeket kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a sűrű tésztához.
  3. Kizsírozzuk és kilisztezzük a tepsit (lehet sütőpapírt is használni). A kikevert tésztának 2/3-ad részét beleöntjük a tepsibe. A maradék 1/3-ad tésztába belekeverjük a meleg vizet, és a kakaót.
  4. A kakaós részt belecsurgatjuk a sárga tésztába (márványosan).
  5. A meggyet beledobáljuk a tésztába, ezután berakjuk az előmelegített sütőbe. A tésztát tűpróbáig sütjük. (Ne ragadjon rá a tészta a tűre!)
  6. A pudingot megfőzzük a tejjel, a porcukrot a margarinnal habosra keverjük. Ha kihűlt a pudingos krém, akkor belekeverjük a margarinos krémet. Ebből egy könnyű, habos krémet készítünk robotgép segítségével.
  7. Ha kihűlt a tészta, akkor a krémet rákenjük a tetejére. A krém tetejére a felolvasztott fél tortabevonót rácsöpögtetjük.
  8. Hűtőbe rakjuk 1 órára, utána pedig kockákra, vagy téglalap alakúra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x22x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 517
elküldve: 10
receptkönyvben: 497
elkészítve: 16/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszi56

Mióta szakács: 2012.01.18.
3 recept

egyéb elnevezések

tepsis méteres kalács, méteres kalács meggyesen, hamis méteres

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Tue, 2012-11-20 03:31

Én is igy vagyok vele az iz hatás ugyan az mint az özgerinc formában de nem kell annyit bajlodni vele

Boboj
Boboj / Boboj Sun, 2012-03-04 10:53

Nagyon finom lett a süti és szép is! A hűtőben tárolás 1 órája alatt kombinációs zárat akartam szerelni a hűtőre, mert a családom állandóan ott kommandózott, sütilopás ügyben :)
Szuper recept, gyors, könnyű, csomószor megsütöm még!

marianna1211
marianna1211 Sat, 2012-02-04 14:34

Tudomásom szerint akkor csapódik ki a margarin, ha nem azonos hőmérsékletű, mint a főzött krém.
Ezért csak szobahőmérsékleten szabad kihűteni, nem kitenni a hidegre. Valamint a margarinnak is szoba hőmérsékletűnek kell lenni, amikor elkezdünk vele dolgozni.

szmari
szmari Sun, 2012-02-05 08:24

Köszönöm a választ, én már annyira kiveséztem már a témát, erre is figyelek. Azt nem tudom még vajjal milyen lenne, azzal még nem próbáltam...
Vannak ismerőseim, akik a meleg pudingba keverik bele a margarint..nekem úgy meg túl folyós lesz a végén a krém..

szmari
szmari Sat, 2012-02-04 14:05

Jól néz kis ez a süti, az eredetivel nekem is volt szerencsém bíbelődni néhányszor...nem szeretem készíteni, a családom meg imádja enni
Ez volt az első süti, aminél "kicsapódott" a margarin, amikor a pudinggal kevertem, habosítottam...
Pedig pont így csináltam én is... majd 30 éves tapasztalat, rendszeres sütés-főzés van mögöttem, ezzel azonban a mai napig gondjaim adódnak. Igaz, próbálom elkerülni...más sütikbe előszeretettel lazítom a pudingot Hulalával. Az mindig sikerül:-))
De azért nem hagy nyugodni, hogy miért nem működik nálam ez a hagyományos módszer.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2012-02-04 22:19

Az ikrásodott krémet úgy lehet villámgyorsan helyre hozni, h a "kész" krémből egy keveset, megmelegítesz (folyósra) és lassan, apránként belecsorgatod a többi krémbe, miközben a robotgép keveri a krémet, mire az összes meleg vajkrém elfogy, a krém is sima lesz.

szmari
szmari Sun, 2012-02-05 08:21

Köszönöm, ezt a trükköt is szoktam használni, kidobni sose akarom, valamit ki kellett találni....

563
tojás 4 db
porcukor 26 dkg
finomliszt 26 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
víz 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 250 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
puncs pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tortabevonó 5 dkg