Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jugó szelet

Jugó szelet
Jugó szelet
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rózsika sógornőm receptje, amikor kevés otthon náluk a tojás.:) Nálunk azóta, mióta náluk megkóstoltuk, hát igen nagy népszerűségnek örvend.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd 3 lapot sütünk belőle tepsi hátulján. 
  2. A krémhez a tejet csomómentesre keverjük a liszttel, összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk habosra 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint. 
  3. A krémet megfelezzük, az egyik felébe 2 cs vaníliás cukrot, a másik felébe 3 ek kakaóport keverünk. 
  4. Az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, arra jön egy tésztalap, majd a vaníliás krém. Az utolsó lappal befedjük, és ezt csokimázzal vonjuk be. (Én étcsokissal szoktam, de biztosan finom tejcsokissal is.) A tortabevonót a vajjal felovasztjuk mikróban, jól összekeverjük --> így lesz hamar csokimázunk! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 804
elküldve: 11
receptkönyvben: 240
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Rózsika-féle jugó szelet, krémes süti, vaníliás-csokis süti, háromlapos krémes

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iske
iske Fri, 2013-05-17 15:06

Elkészítettem és a család hamar el is fogyasztotta, mert nagyon finom lett!Úgy gondolom kívánságlistára kerül többször is!

Lildik
Lildik / Lildik Sun, 2013-05-19 10:51

Egészségetekre!!!Nagyon köszönöm visszajelzésed, és örülök, hogy ízlett. Mi is imádjuk,sokszor készítem.

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Mon, 2013-02-18 21:48

Szia! Jómagam Kedvenc szeletként ismerem,fent is van a receptjeim között. Annyiban másabb az én receptem,h a vaníliába pici citromlevet teszek, a kakaóba meg rumaromát. Gyermek koromat végig kisérte,isteni!Ha gondolod próbáld majd ki,kicsit feldobják az aromák!Szép estét! Hencsibaba

Norita
Norita Mon, 2013-02-11 18:13

Szia,
megcsinaltam, nagyon finom lett. Annyi, hogy en a csokikremhez tettem egy kis rumaromat...isteni lett.
Kerdesem lenne, az normalis, hogy a teszta egy kicsit kemeny? Kell hutobe rakni, hogy megpuhuljon vagy valamit nem jol csinaltam?
Udv

Lildik
Lildik / Lildik Tue, 2013-02-12 12:24

Szia Norita!
Nagyon örülök, hogy ízlett. A rumaromát én is ki fogom próbálni hozzá, jó ötlet. Igen, a tészta picit kemény, de ha a sütésnél figyeled, és kikapod akkor, amikor éppen megsült és nem barnult még meg a teteje, akkor nem kell várni sokat a puhuláshoz. Nem kell a hűtőbe tenni, pár óra alatt megpuhul. Mindent jól csináltál!!!! :)
Üdv: Ildi

szaboadel
szaboadel Thu, 2013-02-07 14:31

Kedves "Lildik"!
Köszi a segítséget, megsütöttem, nagyon finom lett, gyorsan elfogyott.
Üdv.szép napot kívánok: Adél

szaboadel
szaboadel Thu, 2013-01-17 14:16

Kedves "Lildik"!
Nagyon tetszik a recepted, el is mentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni.
Egy kérdésem lenne (mivel nem régóta sütök és még nincs nagy gyakorlatom)mit
jelent, hogy a tepsi hátulján való sütés? (Meg kell fordítani a tepsit?)
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Lildik
Lildik / Lildik Thu, 2013-01-17 15:41

Kedves Adél!
A tepsit megfordítod, ha gondolod, akkor pici vajjal be is kenheted vékonyan, hogy könnyebben le tudd csúsztatni a megsült lapot. Nagyon-nagyon finom süti, majd meglátod! Ha elakadsz, akkor írj nyugodtan. :)
Üdv: Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2013-01-17 13:25

Szia!
Nagyon tetszik a recept, szeretném elkészíteni. A kérdésem csak az lenne, hogy mekkora tepsin sütöd és töltöd a tésztát?
Válaszodat előre is köszönöm!

Lildik
Lildik / Lildik Thu, 2013-01-17 16:02

Kedves Döme-Ádám!
A tepsi az közepes méretű, amin sütöm, jó vékonyra kell nyújtani, hogy elég legyen bele bőven a krém, ha megtöltötted. A krémnek nagyon jó az állaga, ha tálcára csúsztatod a kész kisült lapot, akkor ott tudod már tölteni, nem folyik le róla.
Ha elakadsz, írj! :)
Ildi

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2013-01-17 16:42

Köszönöm, mindenképp megsütöm! Kb. hány centis az a közepes tepsi?
Üdv: Ildi

Lildik
Lildik / Lildik Thu, 2013-01-17 20:31

Szívesen. Kb. 20x30 cm az enyém, de ez nem szentírás, csak én a vékony tésztát szeretem ebben a sütikében. :)
Szia: Ildi

1047
finomliszt 30 dkg
margarin 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg