r
Nosalty Logó

Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól

Sylvia Gasztro Angyal
Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

926
Kalória
19g
Fehérje
86.8g
Szénhidrát
55.8g
Zsír
62.7g
Víz
298.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 926 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    446.5 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12291.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    5092 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    3428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    694.5 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3164 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 7417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Mákos gubához

  1. Először elkészítjük a mákos gubát, az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk.
  2. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.
  4. A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük.
  5. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával, és jól összeforgatjuk.
  6. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a mákos gubát, majd 170 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  2. Langyosra hűtjük, és a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)
  2. Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Mák rajongóknak kötelező elkészíteni! Ez az édesség tortaként elkészítve még  finomabb, mint a hagyományos változat. Egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek