Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól

Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
Mákos guba torta madártej krémmel Sylvia Gasztro Angyaltól
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mák rajongóknak kötelező elkészíteni! Ez az édesség tortaként elkészítve még 
finomabb, mint a hagyományos változat. Egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 8 adag

Mákos gubához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos guba

  1. Először elkészítjük a mákos gubát, az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk.
  2. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.
  3. A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.
  4. A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük.
  5. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával, és jól összeforgatjuk.
  6. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a mákos gubát, majd 170 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
  2. Langyosra hűtjük, és a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)
  2. Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 901
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos torta, mákos guba másképp

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2016-12-27 20:49

Finom lett nagyon. Hamar el is fogyott. A szegfűszeg kimondottan jól állt neki. Viszont nekem a krém nem szilárdult meg, folyós maradt. Leellenőriztem, és mindent a megadott adagok szerint készítettem. Nem értem miért. Amúgy nem volt katasztrófa, még csinos is volt, ahogy a szeletekre finoman rácsorgott a vaniliás öntet.

eva.hegedusne
eva.hegedusne Sun, 2016-07-17 13:03

Szeretem a mákos süteményeket. Ezt a sütit nagyon izgalmasnak találom. Ki próbálom,utána újra írok. üdvözlettel Evelin.

926
kifli 10 db
tej 1 l
vaj 10 dkg
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 10 dkg
mák 15 dkg
mazsola 5 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál
tej 4 dl
vaj 15 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 1 csapott ek
mák 1 ek