Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-mogyorós torta

Mákos-mogyorós torta
Mákos-mogyorós torta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újév várásra készült a torta, saját ötlet. A tésztát egy olyan sütiből vettem, amit már készítettünk és finom a krém, csak egy ötlet, de nagyon finom lett (a mogyorót érdemes megpirítani, finomabb íze lesz).

hozzávalók / 5 adag

tészta

krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a mákot, a narancs héját és a lisztet, majd kézzel még átgyúrjuk (ha szükséges, hozzáadunk még lisztet).
  2. Hidegre tesszük 1-2 órára, majd megfelezzük, és kerek formára nyújtjuk, 26 cm-es tortaformához mérve (vagy beletesszük a formába, és kézzel eligazítjuk, én így szoktam).
  3. 180 fokon 15 percet sütjük.

krém

  1. A pudingot megfőzzük a szokásos módon, a margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a mogyorót és a rumot.
  2. Az egyik lapot lekenjük, majd rátesszük a másikat.

tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk az olajjal, hozzákeverjük a rumot és a vizet, majd a torta tetejére kenjük, megszórjuk mogyoróval.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 619
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

máktorta, rumos-mogyorókrémes máktorta, máktorta pudingos krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1120
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
mák 7 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tej 9 dl
tejszínízű pudingpor 2 tasak
margarin 12.5 dkg
cukor 6 ek
földimogyoró 15 dkg
rum 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
rum 1 teáskanál
víz 2 kk
földimogyoró 2 dkg