r
Nosalty Logó

Epres máktorta

tekovacs
Epres máktorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

485
Kalória
11.3g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
66.1g
Víz
148.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
31.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 5817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    329.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11732.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    4525 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    881 mg
  • Foszfor
    4319 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602.6 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    792.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2042 micro
Összesen 5817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojássárgáta cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből felvert habot is óvatosan hozzákeverjük.
  2. A lisztet, mákot, sütőport összekeverve az előbbi masszához adjuk.
  3. 26 cm-es tortasütő forma aljátalufóliával kibéleljük, erre öntve a masszát 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
  4. Ha megsült, még melegen könnyedén lefejthetjük róla a fóliát, és ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  5. Két lapot megkenünk vékonyan eperdzsemmel.

Krémhez

  1. A mascarponét, cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot kikeverjük, és végül hozzáadjuka habfixálóval erősített tejszínhabot, plusz egy kanál mákot is szórunk bele. Minden lapot és a tetejét is ezzel a krémmel kenjük meg.
  2. Végül szép nagy szemű eperrel és eperlevéllel díszítjük.(A képen más volt a zöld díszítés.:))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A máktorták közt válogatva Zsuzsamama Mascarponés máktortáját választottam, de variáltam kicsit a receptet.:) Nagyon finom lett. Eperszezon lévén adva volt a gyümölcsös díszítés is.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...