Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes máktorta (Máktorta 2.)

Krémes máktorta (Máktorta 2.)
Krémes máktorta (Máktorta 2.)
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amit a kevert omlós tésztáról tudni kell: régi cukrászszabály, hogy a típusomlóshoz a cukrot, a vajat és a lisztet 1-2-3 arányban vesszük.
Tippek:
- Szétesik, morzsalékos, kizsírosodott a tészta: oka, hogy megolvadt a zsiradék. Megelőzhető, ha nem gyúrjuk sokáig a tésztát, hűvös helyiségben dolgozunk, sima lisztet használunk, de nem lisztezzük és nyújtjuk sokszor a tésztát.
- Sütés után összehúzódik a tészta: olyankor fordul elő, ha kevés zsiradékot, sütőport és sok folyadékot használunk fel a tészta készítéséhez.
- A vaj és a porcukor összefut (ikrás lesz): ez a kevert omlós készítésekor fordulhat elő. Oka, hogy a tojásokat nem egyenként adtuk hozzá, így a zsiradék nem tudta azt felvenni. “Kisimítható”, ha vízgőz fölött, folyamatosan keverve óvatosan felmelegítjük, majd kihűlésig tovább keverjük.
- Ha több lisztet használtunk a kelleténél, az ilyen massza sütés után szétesik.

 

hozzávalók / 6 adag

Az omlós tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Az omlós tésztát tortaformába tesszük megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük.
  3. A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát, és a mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük.
  4. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint).
  5. 1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk.
  6. A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 214 333
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 293
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

máktorta

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

robbiedani
robbiedani Thu, 2015-08-06 08:24

Mi van akkor ha túrókrém helyett beízesített ricottát használok?

Corra
Corra Sun, 2013-01-20 16:38

Máktorta receptet kerestem, és ilyenkor mindig a legnépszerűbbel kezdem a sort a kategórián belül. Sajnos előfordul, hogy a legnépszerűbb csak annyit jelent, hogy sok a hozzászólás, de ez lehet negatív és pozitív is.

Engem is a kép fogott meg, de hozzá kell tennem, hogy én a recepteket eleve csak ötletadóként böngészem, vannak bevált módszereim, alapreceptjeim, amikhez ragaszkodom akkor is, ha a recept mást ír (pl. szerepelhet a receptben akármilyen linzertészta, én akkor is a bevált 3:2:1 aránnyal fogom készíteni). Meg kell mondanom, hogy bár egy receptbeküldőnek gondolnia kell a nagyon kezdőkre is, és azokra is, akik 100%-osan bevált, pontos receptet keresnek, azért tényleg nem ártana egy kicsit kreatívabbnak lenni..... ha a megadott arányokkal folyik egy krém, vagy ehetetlenül rossz, akkor kell a kritika, a sok negatív hozzászólás, épp azért, hogy más ne pazarolja az idejét és energiáját egy ehetetlen valamire. De azért, hogy mivel szórjuk meg a sütemény tetejét? Vagy hogy kerül még egy réteg tejszínhab a krém tetejére a díszítés alá?? Ezek mind a recept továbbgondolásai, plusz ötletek, amivel az alapreceptet gazdagítani lehet. Igaz, le lehet írni a receptben ezt mind részletesen, de nem tartom a képet kamunak, a recept beküldőit pedig hitelteleneknek emiatt.

Ezzel együtt elkészítettem a tortát, figyelembe véve az igazán hazsnos hozzászólásoknak azt a részét, hogy a többség ízlésének sok volt a tészta a krémmennyiséghez. Ezért 21 dkg lisztből, 14 dkg vajból és 7 dkg cukorból készítettem. A krémtúrót a megadott recept szerint. A tetejére egy nagyon vékony rétegben tejszínhabot kentem, rá mákot szórtam, mint a képen, mert nekem ez szimpatikusabb volt, mint az eredeti recept.

Meg kell mondanom, hogy ennél finomabb mákos süteményt én még nem ettem. Van egyszerűbb, van könnyedebb, de az ízek fenségesek. Furcsállom, hogy erre a tényre nem sok hozzászóló fektetett hangsúlyt (mert a pisztáciás mizéria miatt ki sem akarta próbálni. Veszteség:)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-07-12 18:44

Kedves Mártika és Feri !
Mivel én csak fél éve vagyok jelen ezen az oldalon és ha van egy kis időm, akkor keresgélek a korábbi receptek
között. Így találtam rá erre a csodaszép sütire. Akár pisztácia, akár mák én ezt elmentem, mert
nagyon tetszik ! Gratulálok ! Szép estét ! Anci

jutkacsutka
jutkacsutka Sat, 2011-05-14 18:57

dnemetz-nek üzenem,hogy én mindig a hűtőben tartoma darált mákot...akkor nem avasodik meg...egyébként a metört diót is érdemes vagy a fagyasztóba tenni,vagy a hűtőbe,mert nem csak,hogy nem avasodik meg,de be se molyosodik!
Jah!Egyszer egy zöldséges azt mondta nekem,hogy a darált mákot keverjem be cukorral mielőtt beteszem a hűtőbe...azóta ezt teszem vele,bár nem marad ott sosem sokáig :-)
imádjuk a magvas cuccokat :-)
Jó sütögetést mindenkinek!

Ui:én sem értek eggyet azzal,hogy valaki beküld egy receptet és egy szakácskönyvből beszkennelt képet tesz ki...lehet az illető még soha el sem készítette!!!Hiába jó a recept,ha mégcsak tapasztalata sincs a beküldőnek ennek az elkészítéséről...ráadásul ez az oldal pont arról kéne,hogy szóljon ,hogy kinek milyen jó saját kezűleg elkészített /akár szakácskönyvből/recptje van...a kép meg egy olyan "bizonyíték"szerű,hogy :Na kb.így fog kinézni eme remekmű...
Szerintem igenis fontos a hiteles kép aminek lépésről lépésre,pontról pontra megkellene felelnie a képen szereplőnek...sokan úgy is teszik fel a receptjeiket,hogy :nekem nincs ugyan pisztáviám, ezért én mákkal szórtam meg...de pisztáciával lenne az igazi :-)
Én mindig először a képet nézem meg,majd a hozzávalókat...aztán ,ha döntöttem elolvasom a hozzászólásokat...és sajnos nem készítek el egy olyan ételt amiről nem írnak jó dolgokat!Mert a nosalty-nak pont ez a lényege!Ha lutrira megyek akkor flütök egy szakácskönyvet...de pont az a lényeg,hogy olyat készítsünk el amit mások is szoktalk és leírják a saját tapasztalataikat...ez rengeteget segít a választásban,hogy mit is merjek elkészítni...de ezt a sütit nem fogom...mert kamu a kép...és sok negatív hozzászólás van...én nem vagyok sem milliomos ,hogy az elcseszett ételeket kidobáljam...mert ugyebár az a rontott étel sorsa...ha nem lehet semmit kihozni belőle...kudarcot meg ki szeret megélni?Nem fogok a konyhában rohadni azért ,hogy aztán az áhitott sütemény helyett a kudarcot kapjam...
jó sütögetést mindenkinek!

dnemetz
Nemetz Diána / dnemetz Sun, 2011-05-01 21:01

Szia
kérdésem talán kissé eltér,hisz az alapanyaggal kapcsolatos.a darált mákot hol érdemes tartani?már többször jártam pórul vele."megavasodott".köszönöm a választ
:-)

MwZw6txnxs
MwZw6txnxs Mon, 2011-04-25 17:15

Hát mit mondjak. Régen sütök, de ilyen szerencsétlenül sikerült süteményt még nem sütöttem. Pedig a recept szerint készitettem el. El is téptem a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 12:01

sziasztok!
megtaláltam a receptet, képpel, szerelmes lettem bele:) végigolvastam, nem stimmelt.....végigolvastam a hozzászólásokat is, hátha kiderül...:)
nos, bocsássatok meg, de ez nagyon gyerekes: azon vitatkozni, veszekedni, mi miért igen vagy ne, ki sértődik meg, ki nem, intelligensen vagy kevésbé úgy egymást szidni!!!!:))))))))))) egyetértek abban, hogy nem stimmel a dolg, ezért talán sokan nem érzik korrektnek. de könyörgöm, ha valaki tényleg profi otthoni szakács(és itt Mártinak, Ferinek van igaza) legyen már kreatív!!!!!!!
én pl, a tészta mennyiségét a sütőformámhoz mértem, merthogy gyakran sütök, ismerem miből mennyi fér bele. szerintem egy HÁZIASSZONY recept alapján, de nem recept szerint főz:))))
a krémtúrót valóban bárki el tudja házilag készíteni, ha tényleg otthon van a sütés-főzésben:)))) én pl. soha nem használok pudingporokat...hanem főzöm hozzá a lisztes-tejes-cukros.színes kutyulékot:))))
a fehér réteget nem találtam a leírásban? semmi gond: habtejszín zselatinnal felverve (mint pl. a vakondtúrás krémje)
nos, nem tartom magam profinak, de imádok a konyhában lenni, és kreatívan alkotni...ellenben még soha nem írtam hozzászólást:))))
a kritikát meg irtó jól bírom:)))))))))))))))))
és még egy csúnya megjegyzést hadd tegyek: szerintem nem attól jó valaki a konyhában (máshol sem) ha a leírtak szerint némi szerencsével elkészít valamit, hanem attól, ha a kép és a leírtak alapján, akár (BOCSÁNAT!!!!!!!!!) szarból is várat épít!!!
sziasztok:))))))

karolina.viragh
Karol / karolina.viragh Fri, 2011-01-14 16:30

A képhez valóban semmi köze, de a végeredmény isteni! A férjem szerint a tészta kicsit száraz lett (szerintem nem, igazi omlós tészta lett belőle), így legközelebb megpróbálom piskótával. A krém egyszerűen mennyei!!!!! És én is házilag csináltam az előző hozzászólás elsőkét leírt krémjét. Köszi, ez tuti rendszeres vendég lesz nálunk! :))

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-10-11 08:46

Kedves Melinda!
Örülünk, hogy elkészítetted a sütit.
Krémtúró házilag1.
250 gr túró (lehetőleg sovány)
1 púpos ek házi (vagy Bourbon) vaníliás cukor
1 ek cukor (vagy ízlés szerint)
0,5 dl tejszín
tej, amennyi szüksége
1/4 citrom leve
1 nagy marék mazsola (~ 4 dkg) (lehetőleg puha, nagy szemű, arany mazsola)
Krémtúró2:
20dkg félzsíros tehéntúró, 5dkg porcukor, 1tojás, 2dkg mazsola fél dl tejföl, csipetnyi só,
kis reszelt citromhéj.
A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, tejföllel, tojássárgával, megízesítjük reszelt citromhéjjal, csepp sóval, hozzákeverjük a mazsolát, végül a tojásfehérjéből felvert habot.
Kereskedelemben kapható: pl:Milli Mia Krémtúró Vaníliás
Üdvözlettel: Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-09 20:27

Kedves recept író!

Én is nagy kedvvel kezdtem neki megj. a kép alapján- a sütemény készítéséhez, de megint leszokóban leszek tőle, mert a főzéssel ellentétben a sütés sokkal bosszantóbb ha nem sikerül. Nekem sem stimmel a kép a recepttel, pláne azzal amilyen végül lett az én sütim. Pld. én sem kaptam krémtúrót, ezt valahol piacon lehet beszerezni? Ráadásul még a krémem ízetlen is volt. A képen lévő sütemény még csak rokonságban sem volt az enyémmel. Talán majd máskor sikerül.
Mindenesetre örülök, ha másnak sikerült ez a klassz süti /a képen nagyon szép/.

Melinda

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-21 22:05

Sziasztok!

Volna egy kérdésem, lécci ha olvassátok, írjatok minél hamarabb, Apukám szülinapjára szeretném megcsinálni.
Lehet, hogy én nem vagyok elég gyakorlott sütő, de nem tudtam eldönteni, hogy főző, vagy habtejszín kell-e a tortához.
Amúgy nagyon ínycsiklandozó, már olvasni is, alig várom, hogy kipróbáljam

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-24 22:03

Nekem is megvan ez a szakácskönyv! Bele is lapoztam, és így megfejtettem a rejtvényt!
Ez tényleg nem saját kép, a könyvből van beszkennelve!
Ha már a receptet ott is közzétették, azért illett volna itt egy saját képpel előrukkolni! :S
De persze, ezt mindenki maga dönti el! De legalább, akkor a a képen szereplő sütemény alkotói, egyezzenek már meg a leírt recepttel!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 07:46

Kedves Sonny!

Végre valaki aki ismeri a szakácskönyvet.
Az alkotók megegyeznek a recept beküldőkkel.
További jó sütést főzést!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-07-01 13:18

Ez a recept szerepel a Kelet-Magyarország szakácskönyvében(2007).
Kollonay István mestercukrász így nyilatkozott róla:
A legkülönlegesebb számomra a krémes máktorta, ami az érdekes ízhatásával került nálam az élre.

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Sat, 2012-02-25 14:14

Kollonay Istvánt személyesen ismerem , anno szomszédok voltunk , és valóban a legnagyobb cukrászok egyike ! Ha valaki ért a cukrászati mesterfogásokhoz , akkor ő biztosan ! De ennek a fotónak valóban nem sok köze van az elkészült sütihez !

Anita77
Anita77 Wed, 2010-06-23 20:55

Kedves Mindenki!
Még sosem szóltam hozzá egyetlen egy recepthez sem és most is csak a megdöbbenés szól belőlem. Kérdem én, mi vezérel benneteket arra, hogy durván vagdalkozzatok? Ha valami nem tetszik egyszerű, lépj tovább, ne süsd meg stb, de miért kell beletaposni a másikba? Furcsa emberkék vagytok! (Akinek nem inge, tudja mit kell tenni) Üdv: Anita (és mielőtt valaki azzal jön, hogy pártolok bárkit is, nem ismerem a recept beküldőit !)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-28 07:09

Kedves Anita77!

Köszönjük a hozzászólásodat!
Érdekes, hogy a legkönnyebb más munkáját kritizálni.
Sajnos itt a neten a legegyszerűbb konyhai tündér is leminősíti
xy mesterszakács munkáját is
További jó sütést főzést kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-17 17:27

nagyon eros tobbekben, igy bennem is a gyanu, hogy a kep nem sajat!!!!!
Nem lett fotogen az altalatok elkeszitett suti????????

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-03-18 08:33

Kedves Loli!
Ezt a fotót a
beküldött fotónk alapján a nosalty.hu készítette ilyenre.
Majd beszélek a szerkesztővel és újra elküldöm az eredeti
fotót
Üdvözlettel:
Ferenc

csilla1980
csilla1980 Wed, 2010-03-17 17:16

Kedves Mártika, és Feri,

Ezt a receptet már a Nagy Karácsonyi Sütiversenyre is feltettétek,(Mindmegette) és még csak válaszra sem méltattatok a feltett kérdésemre! Ami igazából már nem is lényeg!
Az igazság az, hogy szerintem nagyon kioktató a stílusotok, és nem bírjátok a kritikát! (Ja, és a kép az teljesen ugyanaz mint itt, gondolom csak egyetlen egyszer készítettétek el, és soha nem volt felétek pisztácia, akkor minek írjátok bele a receptbe??)

Jó sütést Nektek, és kicsit lehetnétek kedvesebbek azokkal is akik nem feltétlenül Istenítenek Titeket!

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-03-18 08:31

Kedves Csilla!
Nem kaptunk értesítést, hogy a recepttel kapcsolatban
kérdeztél a mindmegette.hu-n Biztosan válaszoltunk volna.
Nem gyözzük hangsúlyozni, hogy a receptekhez elkészítési javaslatot írunk ami nem szentírás.
Ha szereted a pisztáciát akkor szórd meg pisztáciával,
ha szereted a fahájas cukrot, vagy barnacukrot, vagy vaníliás cukrot akkor azzal szórd
meg a tetejét azzal.
Egy kicsit kreatívabbnak kell lenni.
Az építő jellegű kritikát igenis szeretjük.
Nagyon kedves Tőled és köszönjük a Te segítségedet is.
A jövőben majd figyelembe vesszük.
További jó főzőcskézést kívánok!!!
Üdvözlettel: Ferenc

sfd
sfd Tue, 2010-02-16 20:31

Elkészítettem. Ezzel a weblappal igazán meg vagyok elégedve, de ez a recept több sebből vérzik. Gyakorlott sütő-főző emberke vagyok, ezért hamar észrevettem, hogy a tészta menyisége rengeteg. A tésztát feltétlenül javaslom akár lekvárral megkenni, akár rummal meglocsolni, mert ugyan a tésztát nem szárítottam ki egyáltalán, de mégis szükség volt erre. Krémtúrót nem tudom hol lehet vásárolni, de én nem kaptam sehol, mivel létezik vaníliás krémtúró, aminek a túróhoz szinte semmi köze, és létezik dobozos kicsit zsírosabb túró, mint a zacskós. Ezért elgondolkoztam, hogy nem krémsajt kellett volna? Az én mákos-túrós krémem kicsit folyós lett, ezért kellett hozzá tenni, kevés zselatint, így végül is sikeredett egy finom édesség, ami csak helyenként hasonlított a recepthez.
Még ami nem tetszett az, hogy a képnek alig van köze a recepthez. Jó lenne átírni, vagy a fotót lecserélni. Sem a tészta vastagsága, sem a krém mennyisége, sem a fehér krém a tetején, sem a pisztácia díszítés nem egyezik.
Nem bántani szerettelek volna, hanem segítő szándékkal írtam.
Üdv.Dóri

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-03-04 21:30

Kedves Dóri!

Köszönjük az észrevételt.
Mint gyakorló főző sütő emberkének segítő széndékkal javasoljuk az alábbi krémtúró receptet kipróbálásra
példa:
20dkg félzsíros tehéntúró, 5dkg porcukor, 1tojás, 2dkg mazsola fél dl tejföl, csipetnyi só,
kis reszelt citromhéj.
A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, tejföllel, tojássárgával, megízesítjük reszelt citromhéjjal, csepp sóval, hozzákeverjük a mazsolát, végül a tojásfehérjéből felvert habot.
Igaz milyen egyszerű:)
Korábban 2009. 08.26. bejegyzésnél lehet olvasni, - biztosan Te is olvastad amikor az észrevételedet írtad, hogy ...
"mikor a torát készítettük, nem kaptunk egész Nyíregyházán sózatlan pisztáciát. Ezért, szórtuk meg díszítésként mákkal a torta tetjét.
Mi receptjeinkben egy elkészítési javaslatot írunk, attól el lehet térni.
Segítségedet mégegyszer köszönjük.
További jó főzést, sütést, gyakorlást kívánunk!
Üdvözlettel:
Mártika és Feri

Natúr krémtúró recept például
Nem a tipikus bolti, éttermi ízú mestermű,
a valódi túrókrém.

Pirka
Kama Suflé / Pirka Mon, 2010-01-18 11:21

Tegnap készítettem el, nagyon finom volt mind a tészta, mind a krém. Csak annyit fogok legközelebb változtatni, hogy a fele tészta mennyiséget fogom csak megsütni. Nekem ugyanis (lehet a tortaforma átmérőjéből adódóan) pont olyan vastag lett a tészta, mint a krém réteg a tetején és én inkább azt szeretem, ha vékonyabb. Gratulálok!

sfd
sfd Sat, 2009-11-14 18:01

Szia! Gratulálok ehhez a weblaphoz! Lenne egy kérdésem: A fotón a mákkrém felett van egy fehér krém réteg. Ez miből van? Ugyanaz mint a mákkrém, csak mák nélkül?
Üdv. Dóri

Do-Di
Do-Di Mon, 2009-10-19 20:32

Sótlan pisztácia ide vagy oda, nagyon jó ez a sütirecept és az egész tetszik úgy ahogy van!!!Nagyon jó oldalt készítettél! Gratulálok! Jó receptek, szép fotók ! Örülök, hogy Rád találtam! Köszönöm!

Do-Di
Do-Di Sat, 2009-10-24 14:19

Kedves Ferenc !
Ne irulj, pirulj, nagyon ügyes vagy! Alkoss még sok hasonló finomságot ide!! Köszönet érte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-10-19 14:09

Márti, Feri, lehet, azóta már kaptatok sótlan pisztáciát. Én METRO-s újságban láttam (a mostaniban), hogy lehet kapni (igaz, 900-1000 forint 100 gram), márpedig Metro van Nyíregyházán - ha tudtok ott vásárolni. Én is kerestem sótlan pisztáciát CBA-ban, Tesco-ban, stb. Sehol nem találtam.

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2009-10-21 11:21

Kedves G.

Igen már van pisztáciánk! Egy ismerőstől aki
egy nyíregyházi cukrászdában dolgozik kaptunk
egy csomaggal.

Köszi a segítséget.

Üdvözlettel: Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2009-08-26 13:05

Kedves klary67! Te vetted először észre a több mint 6000 néző közül, hogy amikor a torát készítettük, nem kaptunk egész Nyíregyházán sózatlan pisztáciát. Ezért, szórtuk meg díszítésként mákkal. Az eredeti receptünk pisztáciával készült. Gratulálunk!

klary67
klary67 Sat, 2009-07-25 19:39

Szia!
Az a kérdésem, hogy a képen szereplő torta nem egy másik recepthez tartozik? A recepted szerint a tejszínhabot össze kell keverni a mákkrémmel és pisztáciával megszórni, hát szerintem a kép ilyet nem mutat.

klary67
klary67 Fri, 2009-11-06 21:57

Szia! Most vettem észre, hogy válaszoltál,de eddig nem volt időm ,hogy kipróbáljam.Egyébként nekem a torta nagyon tetszik így ahogy van, azért is néztem meg a receptet, csak amikor olvastam a pisztáciát, akkor azt hittem hogy nem stimmel a recept a képpel.Ki fogom próbálni, lehet, hogy nem is hiányzik róla a pisztácia.
Köszönöm, hogy válaszoltál: Klary

868
porcukor 10 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 kk
habtejszín 2 dl
víz 2 dl
finomliszt 5 dkg
mazsola 8 dkg
mák 10 dkg
krémtúró 25 dkg
méz 3 teáskanál
pisztácia 5 dkg