Nosalty Logó

Málnakrémes-citromos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnakrémes-citromos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4099 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4920.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2242 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 4099 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Torta elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy kb 22 cm-es kerek, kapcsos tortaformát.
  2. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban robotgéppel kb. 2-3 perc alatt összekavarjuk. A tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk a hozzávalókat.
  3. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, majd belereszeljük a citrom héját.
  4. A joghurtot és a mákos lisztet felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. Miután jól összedolgoztuk az egész tésztát, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  5. A tortát addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül és ha beleszúrunk egy villát vagy kést, a tészta már nem ragad rá. Érdemes kb. 20 percnyi sütés után többször ránézni és ellenőrizni, mikor lesz kész. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Krém elkészítése: Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt kb 20 percre a fagyasztóba tesszük használat előtt (ez azért fontos, mert így könnyebben és jó keményre felverhető a tejszín). Ha lehűlt, kézi mixerrel elkezdjük felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót és teljesen keményre felverjük. (Akkor jó, ha az edényt felfordítva nem csúszik ki a habunk.)
  7. Egy másik tálban a mascarponét elkeverjük a porcukorral, majd belekavarjuk a villával kicsit összetört málnánkat. Ha jól elkevertük, jöhet hozzá a tejszínhabunk. Óvatosan keverjük hozzá, hogy ne törjük össze nagyon a habot. Ha készen van, kenjünk rá a kihűlt tortánkra, díszítsük ízlés szerint friss málnával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2729
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Mák bármikor, bármilyen formában, bármilyen mennyiségben jöhet. Mákkal bármikor le lehet venni a lábamról. Pláne, ha citrommal párosítják. Anyu születésnapi tortájából megmaradt egy kis mascarpone és tejszín is, ezért kitaláltuk, hogy születésnapja alkalmából sütünk valamit, amit holnap bevihet a munkatársainak is. Úgyis régen sütöttem már nekik, amit gyakran szóvá is tesznek :) Mivel babapiskótánk nem volt otthon, így a tiramisu kiesett. Volt azonban a mascarponéhoz fagyasztott málnánk, húúú, az milyen finom lenne valami különleges alapra rákenve... gondolkoztunk, mi legyen... anyu először valami kakaós-csokis kevert sütit mondott... én erre brownie alapot... ááá, de az túl tömény... na de akkor mi legyen.   Tegnap töltöttem fel a Nosalty-ra a Máktorta meggylekvárral és citromhabbal elnevezett receptemet, aminek akkora sikere lett (12 óra alatt közel 3.500-an nézték meg), hogy én teljesen el voltam ájulva a boldogságtól. És ekkor ugrott be a nagy ötlet. Mi lenne, ha ezt az alapot sütnénk meg a málnás krémünkhöz. Igen, ez az!!!! Ez a mákos torta egyszerűen zseniális, ahogy sül, egyből belengi a lakást a mák és a reszelt citromhéj illata. Tényleg ajánlom mindenkinek egyszeri, vagy öööö... többszöri kipróbálásra.    Kicsit változtattam az eredeti recepthez képest rajta, mindjárt látjátok is:

Hozzászólások

Zsuzsafa

Kedves Baklavária! Nagyon finom lett, az ünnepekre sütöttem és hamar elfogyott. Imádok minden mákosat, így ezt se hagyhattam ki. Köszönöm!

dadimami

Kedves Baklavária! Tetszik a recepted, legközelebb majd a máktortával kompletten fogom elkészíteni. Jelen esetben csak a málnakrém receptje volt amit kerestem. Képvisel?fánkot készítettem és ahhoz szerettem volna málnakrém tölteléket. Elkszítettem az általad leírtak szerint, viszont a málna hozzáadását lehet, hogy kézi keveréssel kellett volna megoldani, az elektromos kever?vel csináltam és talán ezért híg lett, emiatt kénytelen voltam egy kis zselatin hozzáadásával az állagát megfelel?re javítani. Sikerült, az íze finom volt. Köszönöm a receptet. Mentve! Sor kerül rá máskor is! Üdvözlettel: Margó

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek