r
Nosalty Logó

Mákos-diós koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pötyi64
Mákos-diós koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    407.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12101.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    4696 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1125 mg
  • Foszfor
    4486 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.2 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 7080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához: a tojásokat a cukorral a tej felével jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, és végül a maradék tejet. Jól kikeverjük.
  2. Margarinozott/zsírozott és lisztezett kuglófformába öntjük, megsütjük. Tűpróba javasolt.
  3. A krémhez: a diót jól összetörjük, vágjuk (én húsklopfolót használtam).
  4. A mézet a cukorral felmelegítjük, és világosra pirítjuk (karamellizáljuk).
  5. A karamellbe beleszórjuk a diót, jól összekeverjük.
  6. Kivajazott tepsin szétterítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Mikor kihűlt, megint apróra összetörjük (itt is húsklopfolót használtam).
  8. A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.
  9. Összeállítás: a kihűlt tésztánkat ketté- vagy háromba vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd erre jön a tejszín, és megszórjuk a karamelles dióval. Ráhelyezzük a felső lapot.
  10. Megkenjük a tejszínnel, villával kicsit megmintázzuk, majd megszórjuk a maradék karamelles dióval. Tejszínnel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7204
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a mákosat, diósat.  :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, akkor kipróbáltam, hát mit mondjak, a tésztája nem nyerte el tetszésemet. Most megint kezembe akadt ez a recept, és jött az ötlet, megint megcsinálom, de már úgy, ahogy én jónak gondolom. A torta most jól sikerült, még a párom is megdicsérte, ami nála nagy szó, mert nem rajong a tortákért.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?