Nosalty Logó

Citromhabos máksüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromhabos máksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromhabhoz

A töltelékhez

Összesen 412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromhabhoz

A töltelékhez

Összesen 4116 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromhabhoz

A töltelékhez

Összesen 325 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5733.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2590 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.9 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 4116 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromhabhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítésként melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és vajazzunk ki egy tepsit (kb. 20x30 cm-eset).
  2. A puha vajat és a cukrot egy nagy tálban robotgéppel kb. 2-3 perc alatt összekavarjuk. A tojássárgáját egyesével a vajas keverékhez adjuk, és jól eldolgozzuk a hozzávalókat.
  3. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet a mákkal, szódabikarbónával, majd belereszeljük a citrom héját.
  4. A tejet a vajas keverékkel felváltva hozzáadjuk a liszthez. Miután jól összedolgoztuk az egész tésztát, beleöntjük a kivajazott tepsibe és betesszük az előmelegített sütőbe.
  5. A tortát addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül és ha beleszúrunk egy villát vagy kést, a tészta már nem ragad rá. Érdemes kb. 20 percnyi sütés után többször ránézni és ellenőrizni, mikor lesz kész. Ha kész, vegyük ki a sütőből, de még ne kapcsoljuk ki a sütőt.
  6. A citromhabhoz először felverjük a tojásfehérjét, amíg jó habos nem lesz, majd csak ekkor adjuk hozzá a citromlevet és kanalanként a porcukrot. Vigyázzunk arra, hogy ne verjük túl a habot. Akkor van kész, ha a tálat oldalra döntjük és a hab nem csúszik ki a tálból.
  7. Kenjünk meg a tésztát lekvárral, majd erre kenjünk rá a citromos habot, és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre. 5 perc után kapcsoljuk ki a sütőt és még kb. 10 percig hagyjuk a habot száradni a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27476
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azt hiszem a mák iránti szenvedélyemet abból az időből eredeztethetjük, amikor anyum terhes volt velem. Az elmúlt 25 évben rengetegszer elmesélte azt a történetet, hogy a terhessége alatt folyamatosan kívánta a mákot. És evett is persze. Így nem meglepő, ha azt mondom, hogy amióta az eszemet tudom, imádok mindent, aminek köze van a mákhoz. Köszi Anya, hogy megszerettetted velem egy életre a mákot :) Gondolom nem is kell mondjam, mekkora sikere volt ennek a  sütinek is a munkahelyen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom lehet a süti,és nagyon guszta is a képen,el szeretném menteni a receptkönyvemben,de sajnos betelt.Tudna valaki segíteni,hogy kell törölni onnan receptet?Nagyon megköszönném!

Törölt felhasználó

Szia ! A receptkönyvednél rákattintasz arra, hogy "receptkönyvem szerkesztése".Ezután minden képnél lesz egy X. Azokra kattints- amelyik persze már nem kell. Végezetül a lap alján a "beküldés" gombra.Így m?ködnie kell. Szerintem is nagyon guszta, meg fogom sütni! Üdv

Törölt felhasználó

Sikerült!Már el is mentettem a sütit,köszi a segítséget.További szép napot és jósütögetést mára!

Törölt felhasználó

Szívesen, minden jót és szép napot!

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos, szerintem bepróbálkozom ma vele.

liliom04

Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet!Máskor is elfogom készíteni.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett!! :)

pussycat

Kedves baklavaria! Nagyon tetszett a storyd, nem kevesbe a sutid!!!!! En is makimado vagyok, egyszeruen nem ismerem a hatart ha barmilyen makos edesseget keszitek. Betegre tudom magamat enni, de a vicc az hogy igazan akarmennyit eszek belole, megsem leszek beteg. Biztosan azert mert nagyon jol esik. Nincs olyan makos suti ami nekem nem izlik. Ez a te sutid annyira guszta, es kivanatos, hogy ha most nem lenne este tiz ora itt minalunk, akkor nekilatnek es megsutnem. A foto is nagyon szep. Holnap meg fogom sutni. Koszonom, udv. Veronika

Törölt felhasználó

Megsütöttem, még melegen megettük a felét a fiammal! Nagyon klassz recept, ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

igen, olyan szepen leirtad, meg az instrukciokat is erthetoen. Igy kell egy receptet leirni!! Meg a suti is biztos finom, en kor tortaformaban fogom megsu tni, van egy halom finom hazi lekvarom, es valami makosat akartam. ez szep is, finom is, trendi is:)!Koszi!

m.lekay

Nagyon finom lett, csak az a kérdésem, hogy a te fehér habod olyan szép magas maradt az enyém pedig összeesett a felére. Nem tudom miért? Pedig 5 perc sütés után 10 percig hagytam bent a tepsit a süt?ben. Legközelebb több meggy lekvárral kenem meg és teszek a tésztájába meggyet, vajon nem húzza majd le?

Törölt felhasználó

Ha dupla adagot szeretnenk kesziteni,minden hozavalobol duplan kell beletenni. ?

Hozzávalók

A tésztához

A citromhabhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek