r
Nosalty Logó

Makaróni pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Makaróni pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 589 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 2351 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 138 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 589 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 2351 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés víz hozzáadásával puhára főzzük.
  2. Az egész tojásokat kikeverjük a tejföllel, sóval, csipetnyi szerecsendióval, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  3. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tojásos tejföllel.
  4. Egy tepsit vagy sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tészta felét. Egyenletesen elosztjuk rajta a húsos ragut, majd befedjük a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Salátát, savanyúságot kínálhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 29173
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha már unalmas a szokásos pörkölt-tészta párosítás...

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.