Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült spárga tésztaágyon

Csőben sült spárga tésztaágyon
Csőben sült spárga tésztaágyon
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel kérdéses volt, hogy itthon ebédelünk-e a Kedvesemmel, vagy más alternatívát választunk.
Találtam itthon hozzávalókat, (a gépsonka kivételével, amit úton hazafele Kedvesem beszerzett :) ) és ezt az ebédet hoztam össze belőlük.
Remélem nagyon, hogy neki is annyira ízlik, mint nekem, mert sajnos nem állt módunkban egyszerre megkóstolni :).


 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott spárgát megtisztítjuk, összedaraboljuk  2-3 cm-s darabokra, és 10-12 perc alatt nem túl puhára főzzük cukros-sós vízben, amibe egy kiskanálnyi vajat is teszünk, hogy lágyabb íze legyen a spárgának.
  2. A megfőtt spárgadarabokat kivesszük és félretesszük.
  3. A gépsonkát 1-1,5 cm széles csíkokra szeljük.
  4. A tésztát (penne a legalkalmasabb) kifőzzük sós vízben egy csepp olajjal, hogy ne ragadjon össze.
  5. A tejből a liszttel, és némi olajjal (vagy vajjal) besamel-mártást készítünk.
  6. A besamelhez hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajt egyharmadát , sózzuk-borsozzuk, végül belekeverjük a csíkokra szelt gépsonkát.
  7. A "nehezén" ilyenkor már túl vagyunk :) , most jöhet a hozzávalók összesütése, amelyhez: egy kivajazott, hőálló tál aljára halmozzuk a főtt tésztát.
  8. Erre rátesszük a főtt spárgadarabokat. Meghintjük a finomra vágott petrezselyem felével.
  9. Az egészet dúsan nyakonöntjük a tojásos-sonkás besamellel. Rászórjuk a maradék petrezselymet.
  10. Végül a maradék reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük  200 fokon, kb. 20 perc alatt.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 556
elküldve: 32
receptkönyvben: 691
elkészítve: 24/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás-sonkás sült tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ememil
ememil Sun, 2013-06-02 16:07

Kedves Andicska, köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett elsőre :)
Tettem bele még kis cukkinit, és baconszalonnát is, hogy biztosra menjek, de felesleges volt az aggodalom!

derdesz
derdesz Sat, 2012-05-12 11:35

Tegnap elkészítettem, isteni lett :) Köszi a receptet!

suvkat
suvkat Sun, 2011-05-22 15:31

Nagyon finom lett. Köszi a receptet! Fehér spárgával csináltam, így is tökéletes.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-04-25 14:32

Kedves Tami01! Szerintem nem követsz el nagy hibát, ha fehér spárgából készíted el, bár a csőben sült spárgához inkább zöldet használnak, a fehéret inkább krémlevesekhez. A szárát kell egy kissé jobban tisztítani, mert a fehér hajlamos inkább fásabb lenni. Az íze ennek is finom lesz, előfordulhat, hogy a sütési időt is növelni kell, öt-tíz perccel. De majd biztosan Andicska is válaszol az ő tapasztalatai alapján. Üdv: Mrs Smith

Tami01
Tami01 Sun, 2010-04-25 11:01

Szia, érdeklődni szeretnék.. : ) Van egy csomag fehér spárgám, viszont a legtöbb recept zöld spárgáról szól. Van szerinted ennek jelentősége, vagy megcsinálhatom ezt a receptet a fehér spárgámmal is? Köszi a választ: )

547
zöldspárga 50 dkg
penne 30 dkg
tej 6 dl
tojássárgája 2 db
gépsonka 10 dkg
sajt 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor