r
Nosalty Logó

Csőben sült spárga tésztaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült spárga tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 547 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2187 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 547 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4688.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1037 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3918 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5484 micro
Összesen 2187 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott spárgát megtisztítjuk, összedaraboljuk 2-3 cm-s darabokra, és 10-12 perc alatt nem túl puhára főzzük cukros-sós vízben, amibe egy kiskanálnyi vajat is teszünk, hogy lágyabb íze legyen a spárgának.
  2. A megfőtt spárgadarabokat kivesszük és félretesszük.
  3. A gépsonkát 1-1,5 cm széles csíkokra szeljük.
  4. A tésztát (penne a legalkalmasabb) kifőzzük sós vízben egy csepp olajjal, hogy ne ragadjon össze.
  5. A tejből a liszttel, és némi olajjal (vagy vajjal) besamel-mártást készítünk.
  6. A besamelhez hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajt egyharmadát , sózzuk-borsozzuk, végül belekeverjük a csíkokra szelt gépsonkát.
  7. A "nehezén" ilyenkor már túl vagyunk :) , most jöhet a hozzávalók összesütése, amelyhez: egy kivajazott, hőálló tál aljára halmozzuk a főtt tésztát.
  8. Erre rátesszük a főtt spárgadarabokat. Meghintjük a finomra vágott petrezselyem felével.
  9. Az egészet dúsan nyakonöntjük a tojásos-sonkás besamellel. Rászórjuk a maradék petrezselymet.
  10. Végül a maradék reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük 200 fokon, kb. 20 perc alatt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 45781
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Reggel kérdéses volt, hogy itthon ebédelünk-e a Kedvesemmel, vagy más alternatívát választunk. Találtam itthon hozzávalókat, (a gépsonka kivételével, amit úton hazafele Kedvesem beszerzett :) ) és ezt az ebédet hoztam össze belőlük. Remélem nagyon, hogy neki is annyira ízlik, mint nekem, mert sajnos nem állt módunkban egyszerre megkóstolni :).  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia, érdekl?dni szeretnék.. : ) Van egy csomag fehér spárgám, viszont a legtöbb recept zöld spárgáról szól. Van szerinted ennek jelent?sége, vagy megcsinálhatom ezt a receptet a fehér spárgámmal is? Köszi a választ: )

Törölt felhasználó

Kedves Tami01! Szerintem nem követsz el nagy hibát, ha fehér spárgából készíted el, bár a cs?ben sült spárgához inkább zöldet használnak, a fehéret inkább krémlevesekhez. A szárát kell egy kissé jobban tisztítani, mert a fehér hajlamos inkább fásabb lenni. Az íze ennek is finom lesz, el?fordulhat, hogy a sütési id?t is növelni kell, öt-tíz perccel. De majd biztosan Andicska is válaszol az ? tapasztalatai alapján. Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett. Köszi a receptet! Fehér spárgával csináltam, így is tökéletes.

derdesz

Tegnap elkészítettem, isteni lett :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Andicska, köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett els?re :) Tettem bele még kis cukkinit, és baconszalonnát is, hogy biztosra menjek, de felesleges volt az aggodalom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.