r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros resztelt máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9753 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3300.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    142 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39012 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk.
  2. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk.
  3. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon.
  4. Meghintjük 1 csapott ek pirospaprikával.
  5. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majorannával.
  6. Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
  7. Tálalás előtt sózzuk meg.
  • Receptkönyvben: 456
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 73557
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Mi általában petrezselymes krumplival szeretjük, de friss kenyérrel, savanyúsággal is  fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik régi családi kedvenc recept. Gyorsan kész, és nagyon finom. Aki szereti a csípőset, kevés csilit  vagy Erős Pistát is tehet bele. Finom ebéd, mely frissen gyorsan kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek